Бум на отказани резервации на нашенци за почивка в Гърция

...
Бум на отказани резервации на нашенци за почивка в Гърция
Коментари Харесай

Гърците ни цакат с ранните резервации

Бум на отказани резервации на нашенци за отмора в Гърция в последния миг поради мощния сезон при съседите. Според пострадалите хотелиерите се възползват от свръхинтереса към гръцките курорти това лято и макар ранните резервации дублират продажбите – към този момент на по-високи цени. Хотели менте, дублирани резервации и неприятен интернет са най-честите недоволствата на туристите към контролните органи, осведоми Нова тв.

Както всяко лято, Светла и Борис резервират лятната си отмора овреме. Тази година избират почивка по крайбрежията на един от гръцките острови. Запазват хотели през интернет на две места – през две разнообразни онлайн платформи. Това обаче не се оказва задоволително. По-малко от месец преди мечтаната почивка стартират проблемите. В рамките на 24 часа двете резервации от две разнообразни платформи са анулирани. От едната платформа изясняват, че има проблем с заплащането.

„ Аз започнах да проследявам през моето онлайн банкиране заплащането, свързах се и с банката. Оказа се, че подобен проблем няма и заплащането е минало. Банката удостовери, че картата има задоволителна годност, минало е заплащането и няма причина казусът да е в банката “, съобщи Тонева. Към това се прибавя още едно пояснение - към този момент не работели с хотела на остров Кефалония, където Борис и Светла са създали резервация. А парите след анулирането към момента не са върнати.

„ Обясниха ни, че към този момент не работели с тази къща за посетители, тъй като не отговаряла на техните условия. Оставиха ни на улицата, по този начин да се каже. Чувал съм и за хора, които отиват непосредствено на мястото и схващат, че няма къде да нощуват. При нас най-малко малко по-рано ни споделиха “, добави Димитров.

За другата резервирана отмора – за остров Корфу, получават безпроблемно парите си след анулирането на резервацията, само че даже не са получили пояснение за повода за отхвърли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР