Булгартрансгаз не е заплашен от фалит. Тази версия няма основания.

...
Булгартрансгаз не е заплашен от фалит. Тази версия няма основания.
Коментари Харесай

Премиерът Денков посече лъжите на Румен Радев: "Булгартрансгаз" не е заплашен от фалит, нищо не налага ползването на руски газ

" Булгартрансгаз " не е застрашен от банкрут. Тази версия няма учредения. Въведената преди няколко дни такса за импорт и пренос на съветски газ през България поражда обвързване във връзка с " Газпром ", а не на страните консуматори на този газ или пък на " Булгартрансгаз ". Това разяснява министър председателят Николай Денков във връзка опасенията, че е допустимо смяната в закона да се отрази отрицателно на финансовото положение на газопреносното сдружение.
 
 " Булгартрансгаз " ЕАД Източник: Zonanews
Страната ни има ясни причини за таксата от 20 лева за мегаватчас. " От една страна, ние пазиме българския интерес - това са доходи, които могат да влязат в бюджета. От друга страна, има много добра опция по този метод да се сътвори същинска конкуренция сред тръбния и втечнения газ, от което би спечелила цяла Европа ", изясни министър-председателят. Той още веднъж уточни, че сега нищо не постанова използването на съветски газ – има развиване на газопреносната мрежа и интерконектори.
 
Документите за новата такса са изпратени на Европейската комисия, предстоят диалози с представителите на другите европейски страни. Има възможност те да стартират още идната седмица на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел.
 
" Това, което вършим, го вършим в интерес на българските жители, на българската стопанска система и националната сигурност на България ", заключи министър председателят.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР