Булгартрансгаз“ ЕАД и Европейската изпълнителна агенция по климат, инфраструктура и

...
Булгартрансгаз“ ЕАД и Европейската изпълнителна агенция по климат, инфраструктура и
Коментари Харесай

„Булгартрансгаз“ премина одит за разширяване на газопреносната мрежа

„ Булгартрансгаз “ ЕАД и Европейската изпълнителна организация по климат, инфраструктура и околна среда (CINEA) завършиха процедура по финансово одитиране на разноските по плана „ Рехабилитация, рационализация и разширение на българската преносна система - Фаза 2 ". Проектът е от общ интерес за Европейския съюз и е осъществен с грантово финансиране. Финансираните действия обгръщат рехабилитация на два сектора от Северния полупръстен на българската газопреносна мрежа.

Извършеният одит обгръща разноските, направени от началото на осъществяване на грантовото съглашение - 08.01.2019 година до края на втория регистриран интервал 31.12.2020 година В рамките на инспекцията беше осъществен обзор на системите за счетоводство и ръководство на планове на „ Булгартрансгаз “ ЕАД и на съответната документи. За тестваните публични поръчки, свързани с реализацията на плана, е доказано сходство с използваното законодателство на Европейски Съюз и Република България. Потвърден е и цялостният размер на декларираните от сдружението разноски за възобновяване.

Получени са рекомендации и инструкции по отношение на отчитането на дейностите и разноските по плана, които ще бъдат приложени както при финалното отчитане на одитирания план, по този начин и във връзка с другите финансирани от CINEA планове, които „ Булгартрансгаз “ ЕАД извършва - разширението на ПГХ Чирен и интерконектора България-Сърбия .

Безвъзмездното финансиране с европейски средства и съдействието сред Булгартрансгаз и CINEA способстват за ефикасната и навременна реализация на плановете от общ интерес за Европейски Съюз. Проектите, осъществени от българският газопреносен оператор в съдействие с Европейски Съюз, подсигуряват енергийната сигурност и диверсификацията на доставките на газ за България и района. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР