Булгаргаз е много затворена система, нямаме почти никакъв поглед там.

...
Булгаргаз е много затворена система, нямаме почти никакъв поглед там.
Коментари Харесай

Кадиев: Булгаргаз е затворена система, нямаме почти никакъв поглед там

" Булгаргаз " е доста затворена система, нямаме съвсем никакъв взор там. В момента се преразпределя пазарът, тъй че ползите са в действителност огромни. Това показа в изявление за " Лице в лице " по bTV Георги Кадиев във връзка последните събития към " Булгаргаз ".

,,След като вътрешният министър твърди, че има нещо неправилно, в това число и с присъединяване на специалисти на КЕВР, значи в действителност има нещо нередно'', добави той.

Относно цената на тока Кадиев уточни, че страната може да компенсира или контролира високата цена на електрическата енергия.

Много страни подхващат ограничения – те могат да бъдат фискални или регулаторни, като вторите липсват в България. Регулаторни ограничения са намаляването на налозите. 17 страни са понижили ДДС-то на електрическата сила, парното и газа, а две страни са го премахнали напълно. Това към този момент е нормална процедура. Не знам за какво при нас това не е направено, изключително за парното и природния газ. В Унгария, да вземем за пример, сложиха за три месеца таван на бензина и на дизела, разяснява Кадиев.

По думите му от високата цена на електрическата енергия печелят производителите, които, бидейки държавни, носят свръхпечалба на страната.

,,Най-големият печеливш е страната от тези високи цени. Затова тя би трябвало да каже, че не желае тези свръхприходи и да ги върне на компаниите. Декември мина, януари мина, а помощите за декември още не са изплатени...'', изясни той.

На въпрос дали цените на парното и на тока могат да се покачат фрапантно за битовите консуматори след рухването на мораториума Георги Кадиев означи, че това е " чисто политическо решение " и подсети, че цената за битовите клиенти се дефинира от КЕВР.

При всички положения би трябвало да се взимат ограничения, и то бързо, тъй като не можем да разчитаме единствено на обезщетения, акцентира за край Кадиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР