БулфотоВ България идеята за демокрация е много размита и неразбираема

...
БулфотоВ България идеята за демокрация е много размита и неразбираема
Коментари Харесай

Дахер Ламот: В България всичко е обратно. Всички партии са около ореола на личност и като си тръгне той всичко свършва

Булфото

В България концепцията за народна власт е доста размита и неразбираема за популацията, а преобладаващо масата към момента има романтични средновековни разбирания в търсене на цар, стопанин, военачалник, бащица, избавител и мощна ръка. Нещо, което историята е посочила, че не работи, а нормално и вреди на самото население.

Макар и с победа на прозападната либерална групировка " Продължаваме промяната " и на тези избори стана ясно, че българите не гласоподават за полезности или идеология, а за харизматична персона.

Ето какво написа анализаторът Дахер Ламот.

" Видите ли, нещата са по този начин.

Ако на следващия ден Байдън се разсее и слезе от самолета, преди да са прикачили стълбите и се размаже на асфалта, Демократическата партия в Съединени американски щати ще продължи съществуването си. Тя не зависи от персони, тя е тази, която прави личностите.

Ако вуйна Меркел вземе, че й се отвори шанса и я отвлекат здрави бежанци с прекрасен загар, Християндемократическия съюз няма да изчезне. Ще продължи да съществува.

Докато тук е противоположното. Всички партии са към ореола на персона и като си тръгне той/тя, партията отива при Байдън (ако хипотетично се размаже на асфалта, не че му го поисквам, дори ми е приветлив. )

Ако обаче Слави си тръгне, или Петков, или Бойко, или който и водач там, партията изчезва с него. Както стана с царя или Костов. Само Движение за права и свободи не са по този начин, но те са етническа партия. И ненапълно Българска социалистическа партия, разчитайки на историческо завещание, отрицателно или положително, зависи от гледната точка.

Затова аз в никакъв случай не се регистрирам и затварям в партиен ковчег, в някакви рамки, не ставам ултрас на някоя от партиите, щото са непреходни, на следващия ден ги няма, няма да ги има. А и идеологичеки не е ясно кой какъв е. Или не дай си боже се компрометира този водач на партията и вземе го снимат полугол с тоалетна четка, стърчаща от задника. Оу, уейт...

Както и да е. Важното е, да има конкуренция. Това контролира нещата. Понякога. Ако не са си разпределили функциите. "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР