БулфотоНИМХ обяви оранжев код за горещини в петък в 7

...
БулфотоНИМХ обяви оранжев код за горещини в петък в 7
Коментари Харесай

Жега до 40 градуса в петък, оранжев код в седем области

Булфото

Национален институт по метеорология и хидрология разгласи оранжев код за горещини в петък в 7 области -  Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Варна и Бургас. Очакваните оптимални температури на следващия ден са от 38-40 градуса, съобщи dnes.bg .

В по-голямата част от страната още веднъж е в действие жълт код за високи температури.

В София ще е към 34-35 градуса. В областите Русе и Благоевград - 39-40 градуса.

Изключително висока е заплахата от пожари в Северна, Южна и Югоизточна България.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб вятър, най-вече от югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат сред 30 и 34 градуса. Температурата на морската на вода ще бъде към 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. След обяд ще се развие купеста облачност и вечерта на обособени места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 27 градуса, на 2000 метра - към 20 градуса.

В събота със слаб вятър от северозапад, в Източна България от север-североизток, ще прониква релативно по-хладен въздух. Ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност, на обособени места, основно в източната половина от страната и планините ще превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 31 и 36 градуса. 

В неделя ще има променлива облачност, към момента на обособени места е допустимо да превали за малко. Температурите ще са с още градус-два по-ниски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР