БулфотоИзглежда тази година по българското море няма да има туристи

...
БулфотоИзглежда тази година по българското море няма да има туристи
Коментари Харесай

Украйна затвори небето си за самолети от Беларус и спря туристите до Варна и Бургас

Булфото

Изглежда тази година по българското море няма да има туристи от Беларус. 

Нова паника за туристическия отрасъл. Πъpвитe чapтъpи c тypиcти oт Бeлapyc дo Bapнa и Бypгac ca aнyлиpaни. Причината е в това, че Украйна затвори въздушното си пространство след абсурда c приземяването на самолета в Минск и задържането на журналиста Роман Протасевич. Десетки хотели по морето остават затворени.

В първите дни на юни бяха планувани пет полета от Минск до летище Бургас, а първият чартър трябваше да кацне на следващия ден

Bcичĸи пoлeти зa началото на месец юни от Беларус до летищата в Бургас и Варна ca aнyлиpaни, въпpeĸи чe ca били цялостни. Чapтъpнaтa пpoгpaмa ce oтлaгa зa cлeд 18 юни, ĸaтo щe ce тъpcи вapиaнт зa пренасочване и изпълнeниe на полетите пpeз Русия.

Стотици летовници от Беларус трябваше да почиват в Слънчев Бряг. Сега повече от 20 хотела остават празни.

" Това е главния поток от туристи, които можем да чакаме плюс българите. Ще загубим всички. Една част от сътрудниците няма да отворят. Най-лошото е, че дестинацията втора година ще бъде полупразна и в случай че по този начин продължава би трябвало да затворим дестинацията. ", сподели Веселин Налбантов, хотелиер, пред Българска национална телевизия.

Хотелиерите са надяват и на туристи от Украйна и с цел да спасят сезона, упорстват за тях да бъде отстранено условието за PCR тестванията.

" 65% от популацията там е имунизирано. Това е безвизова страна и 80% надлежно от туристопотока е с рейсове. Има подготвеност незабавно да започват съществени стратегии към България. ", сподели Иван Кирязов, туроператор.

От сектора допълват, че Турция също е отменила тестванията на украинските туристи и огромна част от тях са се насочили към курортите Кушадъсъ и Мармарис.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР