БулфотоИнтересна идея, която вероятно ще разбуни духовете, предложи Асен Василев.Работещите

...
БулфотоИнтересна идея, която вероятно ще разбуни духовете, предложи Асен Василев.Работещите
Коментари Харесай

Наказателно преследване за работещите за пари на ръка от шефа

Булфото

Интересна концепция, която евентуално ще разбуни духовете, предложи Асен Василев.

Работещите да бъдат глобявани, в случай че получават пари на ръка от работодателите си. Това предложи Асен Василев и получи единодушието на партиите и обединенията по време на договарянията за държавно управление в бранш " Труд и обществена политика ", съобщи OFFnews.bg.

Бившият финансов министър, който водеше диалога от името на спечелилите изборите " Продължаваме промяната ", предложи криминализиране на заплащанията на ръка над формалните заплати и въвеждане на по-големи санкции за работодателите и счетоводителите.

Целта е изсветляване на сивата стопанска система. Планира се след тримесечна разяснителна акция да стартират инспекции и наказания.

От 2015 година недекларирането на облагаем трудов приход и недекларирането на осигуровки е криминализирано и се санкционира с санкция и затвор, само че съвсем няма наказателни каузи за укриване на осигуровки. Според настоящия Наказателен кодекс обаче наказателната отговорност носят единствено работодателят и счетоводителят, само че не и служащият. Сега Василев предлага и работещите да могат да бъдат преследвани наказателно, в случай че се съгласят да получават заплата в плик.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР