БулфотоФирмата, която извършвала операцията за спасяване на Курск, ще участва

...
БулфотоФирмата, която извършвала операцията за спасяване на Курск, ще участва
Коментари Харесай

Фирмата, спасявала Курск, идва за операцията за заседналия кораб край Камен бряг

Булфото

Фирмата, която правила интервенцията за избавяне на Курск, ще взе участие в интервенцията край Камен бряг.

Операцията по изтеглянето на товарния кораба „ Вера Су “, затънал в местността Яйлата, е краткотрайно прекъсната. Тази заран беше спряна и акцията по разтоварване на заседналия кораб поради попадане на азотни торове в морето и заплаха от замърсяване на Черно море, съобщи БНР.

Малко преди 15 ч завърши брифинга на министъра на превоза Христо Алексиев, който дойде на мястото на случая, с цел да огледа обстановката със заседналия транспортен съд. Той сподели пред медиите, че става въпрос за незаконна безнаказаност от страна на страната, траяла години наред. Както и липса на проект за деяние при сходни обстановки.

Христо Алексиев добави, че не схваща за какво толкоз време е оставено корабът да бъде изтеглен и претрупан от корабособственика, и „ Морска администрация “ не се е намесила по-рано в тази активност. Той сподели, че са позволени доста неточности от „ Морска администрация “ – както при интервенцията при претоварването, по този начин и при тази за изтеглянето на кораба. 

„ Сега ще ревизира по веригата кой е спал и кой не си е приключил работата. И ще бъда безусловно праволинеен към всички, които не са си свършили още веднъж работата. Но това е работа, която обратно във времето не е свършена по никакъв метод “, сподели министърът на превоза.

„ Лично аз поемам случая. За момента това, което можем да създадем - с Военноморските сили преди малко организирах диалог, има едни 4-тонни котви, да дойдат тук, с цел да укрепим кораба и да не стане по-голяма повреда в един миг, да не бъде разрушен (корабът – б.р.) от вълните, тъй като се чакат талази към два метра “, добави Христо Алексиев.

Министърът добави, че е разговарял с холандска салвидж компания, която е взела участие в спасяването на подводницата „ Курск “, тъй че те сега изготвят проект, при който този транспортен съд, затънал в местността Яйлата, да бъде изтеглен.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР