Булфото“На площада няма повече от 6000 човека, докато над 1

...
Булфото“На площада няма повече от 6000 човека, докато над 1
Коментари Харесай

Сачева пред Дойче Веле: Президентът Радев подклажда насилие. На площада няма повече от 6 000 души. Борисов си говори специфично

Булфото

“На площада няма повече от 6000 индивида, до момента в който над 1 милион са дали своят вот за това държавно управление ”, споделя българската министърка на труда и обществената политика Деница Сачева в изявление за предаването на ДВ  " Conflict Zone ". Така Сачева дава отговор на въпроса защо държавното управление не подава оставка, откакто социологическите изследвания сочат, че 70% от хората в България няма доверие в ръководещите. По данни на “Алфа Рисърч ”, “Галъп Интернешънъл ” и “Тренд ”, над 60% от българите поддържат митингите, а според изследванията през последните два месеца, доверието в държавното управление отбелязва сериозен спад.

" Когато започнахме "

Според Сачева, президентът е този, който в този момент би трябвало да “говори за единение и да започва разговор ”, само че той прави противоположното и “подклажда насилието ”. Социалната министърка е на мнение, че войната сред институциите - сред държавното управление и президентството, не се отразява добре на стабилността.

Ръстът на Брутният вътрешен продукт в България през последните десет години е към 50%. За съпоставяне: в Румъния тази стойност надвишава 200%. България продължава да има и най-ниската междинна заплата в Европейския съюз, изброява водещият на " Conflict Zone "  Тим Себастиан и пита какви са аргументите. По думите на Сачева, тези индикатори не са в следствие от корупция и неприятен мениджмънт, тъй като “когато започнахме, минималната заплата в страната беше 250 лв., а в този момент е 610 лв. ”.

Водещият на " Conflict Zone " отвърна, че по данни на Центъра за проучване на демокрацията, 35% от държавните поръчки са свързани с корупционни практики, а “Трансперънси интернешънъл ” преглежда страната като най-корумпираната в Европейски Съюз. “Защо не цитираме Евробарометър, съгласно който 58% от интервюираните в България споделят, че не се сблъскват с корупция в всекидневието си? ”. “Не знам кой Евробарометър гледате, само че съгласно този от предходната година 80% считат, че корупцията е необятно публикувана ”, дава отговор Тим Себастиан. И пита за какво няма нито един наказан по високите етажи на властта, нито пък сред водещите незаконни босове. Делата са към момента в съда, дава отговор Сачева. “Но желая да насоча вниманието Ви към това, че елементи от митингите са финансирани от човек, който се пробва да избяга от българското правораздаване поради неплатени налози в размер на повече от 700 милиона ”, споделя още министърката. Сачева все пак отбелязва, че държавното управление се вслушва в някои от настояванията на митинга - в тези на “младите хора, които желаят по-добра правосъдна система и по-безкомпромисна битка против корупцията ”.

" Нашият министър председател си има лична специфичност на говорене "

Тим Себастиан обръща внимание и на заключенията на комисаря по човешки права към Съвета на Европа Дуня Миятович, която предизвести, че обстановката с медийната свобода в България се утежнява. “Над 60% от медийното отразяване в България е сериозно към държавното управление. Не бих споделила, че това е дефицит на медийна независимост ”, отвръща Сачева. А по отношение на опасенията за независимостта на националната телевизия след избирането на Емил Кошлуков за шеф Сачева споделя: “Не съм съгласна, тъй като в едно от най-популярните излъчвания по Българска национална телевизия предишния петък гостуваше един от водачите на опозицията ”. Тя е уверена, че “хората могат свободно да показват какво мислят за държавното управление и за медиите в България ”.

А симптом за почитание към свободните медии ли е министър председателят да назовава журналистки “мисирки ”? - пита водещият на " Conflict Zone ". Отговорът на министър Сачева: “Нашият министър председател си има лична специфичност на говорене ”.

Цялото изявление гледайте тук - 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР