Булевард Джеймс Баучер има много потенциал. Възможно е това да

...
Булевард Джеймс Баучер има много потенциал. Възможно е това да
Коментари Харесай

Константин Павлов: Ще изградим модерен бул. Джеймс Баучер и ще работим за по-зелен и чист район Лозенец

Булевард „ Джеймс Баучер ” има доста капацитет. Възможно е това да стане едно от най-хубавите места в София. Това съобщи Константин Павлов, претендент за кмет на регион " Лозенец " от местната коалиция “ - (Спаси София) ”.

„ Той е необятен, неособено многолюден, има зеленина. Булевардът е с павета, предлагаме те да се запазят. Предлагаме повече зеленина, също специфична отводнителна система, която от една страна да предотврати честите порои, които се образуват в реки. Предлагаме по-съвременни навеси по спирките ”, разясни още Павлов.

По думите му регионът бързо се развива, нанасят се нови фамилии, което значи, че въпросът с детските градини седи остро. „ Започнахме три разширения на градини, едното към този момент е приключено и се употребява. И в новите елементи на „ Лозенец ”, както и в старите, има къде да се построят нови детски градини, с цел да се задоволи тази потребност. Надявам се благодарение на като кмет и болшинство в общинския съвет да имаме по-гъвката система за детска грижа, тъй че необхванатите деца от детските градини да имат други възможности, наставнически кооперативи, по-гъвкава система за отплата, с цел да не остане нито едно дете без грижа ”, добави той.

„ Застрояването се случва съгласно Общия организационен проект, признат през 2007 година – година на един от най-големите взривове на строителството. Трябва да се намерения за смяна на параметрите на проекта. При съществуващата нормативна уредба, въпросът е по какъв начин общината се оправя с това бурно частно строителство на парцели, възходящото население, по какъв начин се дава отговор на потребностите. Трябва да бъдат построени улици, като в новите квартали на „ Лозенец ” над Зоопарк София и Мол Парадайс. Всичко това ще бъде мой приоритет, тъй че всеки жител на „ Лозенец ” да се усеща като същински европейски жител ”, сподели още той.

" Отговорността за уличната зеленина е на „ Зелена система ”, т.е. централната община. Разговорът по тематиката е много дълъг, тъй като има огромни диспропорции в метода на поддръжката, в бюджетите. На кв. м. районната администрация получава 10 пъти по-малко бюджет, в сравнение с общинското дружество „ Паркове и градини ”, което би трябвало да се грижи за зеленината. Това несъгласие би трябвало да бъде изчистено, тъй като хората, до момента в който се разхождат, не ги интересува на кого е собствеността ", акцентира още той.

Той съобщи, че се надява да се намерят пари за нови зелени пространства, тъй като общинският съвет се разпорежда със собствеността. " Надявам се да се придобият терените за бъдещия парк „ Лозенец ” – това са 800 дка частни парцели, които да се придобият от притежателите им. Това ще стане с тежки старания и на извънредно огромна цена. Чака ни това предизвикателство. "

" На гласоподавателите ще кажа да гласоподават с номер 85, тъй като това е верният избор. Да гласоподават за нас, тъй като идваме с нова сила и ще подобрим града, с цел да бъде в тяхна изгода ", обърна се той към гласоподавателите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР