Бул. Марица-юг“ ще бъде затворен за движение в неделя в

...
Бул. Марица-юг“ ще бъде затворен за движение в неделя в
Коментари Харесай

Затварят част от бул. Марица -юг заради празника на...

Бул. „ Марица-юг “ ще бъде затворен за придвижване в неделя в сектора от бул. „ Източен “ до Водната палата. Трафикът се стопира от 8 до 18 часа поради празника на реката, предизвестиха през вчерашния ден от Община Пловдив.

Атракции и занимания с хвърчила и фризбита, рисунки на асфалт, спортни тренировки навън, фитнес танци и креативен работилници са проведени в обновената част на бул. „ Марица-юг “. За повторно пространството с детска площадка, пейки и сцена ще бъде напълно предоставено на пешеходци. Събитието е част от програмата на Европейската седмица на подвижността, а 22 септември е разгласен за ден без коли.

Пътното платно ще се трансформира в място за морски шах, дама, туистър, „ Не се сърди, дребосъче ”. Предвидена е и специфична тента с ескейп-предизвикателство.

„ Любителите на цветята ще могат да си засадят растение или да приготвят семена за разсад. Ще има демонстрации на разнообразни модели колела, както и краткотрайна велобиблиотека ", описа основният специалист в дирекция „ Екология “ Елена Найденова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР