Буферен паркинг за около 60 камиона ще бъде готов до

...
Буферен паркинг за около 60 камиона ще бъде готов до
Коментари Харесай

Отварят буферен паркинг за камиони край "Дунав мост" при Русе

Буферен паркинг за към 60 камиона ще бъде подготвен доникъде на идната седмица в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " при Русе. Това оповестиха от регионалната администрация в крайдунавския град.

Временният паркинг се намира в региона на териториалното отделение на държавно дружество "Пристанищна инфраструктура ". Целта е да се понижат опашките от камиони по пътните платна на интернационалния бул. "България " и в сектора сред Русе и Мартен.

Буферен паркинг бе оголен през вчерашния ден и от община Русе. Той е за 80 тежкотоварни автомобила и се намира край интернационалния бул. "България ".

От регионалната администрация осведомят, че повода за интензивния трафик през граничния пункт е, че в страните от Европа има коридори, които лимитират придвижването на товарни коли.

Камионите, които се движат директно, могат да преминат българо-румънската граница единствено през пунктовете при Русе и Видин.

От регионалната администрация оповестиха, че при съществуването на огромен брой тежкотоварни коли, идващи от Южна България, транспортните средства ще бъдат спирани в областите Стара Загора и Велико Търново. Така няма да се образуват километрични опашки край Русе.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР