Буферен паркинг със 193 места ще заработи през август на

...
Буферен паркинг със 193 места ще заработи през август на
Коментари Харесай

Шефът на ЦГМ: Буферният паркинг на метрото при `Стадион Васил Левски` ще заработи през август

Буферен паркинг със 193 места ще проработи през август на метростанция " Стадион Васил Левски ". Ремонтът и довършителните работи стартират през февруари, заяви през днешния ден шефът на ЦГМ Християн Петров. 

Обектът ще бъде ремонтиран от компания " Калистратов груп " ООД за 6 месеца, цената е 2 млн. лв.. 

Центърът за градска подвижност стопанисва буферните паркинги от предходната година по решение на СОС. В програмата за 2019 година е планувано да се ремонтират подземният паркинг на Централна гара и един надземен в регион " Надежда ". 

ЦГМ стопанисва 10 публични надземни паркинги и 4 подземни буферни - на метростанция " Джеймс Баучер " с 577 паркоместа, на " Цариградско шосе " с 1253 места и два на метростанция " Бели Дунав " надлежно с 349 и 118 места. В работни дни заетостта им доближава 100%, приблизително 80 на 100, изясни Петров. 

Центърът за градска подвижност ще ремонтира и тротоари в града за 2 млн. лв.. Към момента е възобновена тротоарната настилка на ул. " Странджа " сред " Александър Стамболийски " и " Тодор Александров ", работи се по тротоарите на " Лайош Кошут " и " Братя Миладинови ", а през годината ще се ремонтират " Княз Борис Първи ", " Цар Самуил " и ул. " Лозенец ", посочи Румяна Милова, началник на Дирекция „ Паркинги и гаражи “. 

Доизграждането и стопанисването на буферните паркинги на метрото, които оферират услугата " Паркирай и пътувай " са част от политиката на ЦГМ и Столична община, която цели да накара водачите да оставят колите и да се качат в градския превоз. Половината от приходите от почасовото платено паркиране за м. година, които са 26 млн. лева, са вложени в възстановяване изискванията за паркиране, сподели още Християн Петров.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР