Будните пловдивски деца се научиха как се правят хранилки за

...
Будните пловдивски деца се научиха как се правят хранилки за
Коментари Харесай

Деца хранят пеперуди в Дондуковата градина

Будните пловдивски деца се научиха по какъв начин се вършат хранилки за пеперуди. Това стана на една от работилниците от фестивала " Малка синя земя ", който се организира за 7-и път в Природонаучния музей и Дондуковата градина.

В него вземат участие и водещите природозащитни организации у нас като " Зелени Балкани ", Българското сдружение за отбрана на птиците и фондация " Биоразнообразие ".

Те показаха разнообразни ателиета за дребните пловдивчани. Не ги прекъсна даже дъжда в съботния ден.

Днес фондация " Биоразнообразие " сподели по какъв начин се прави хранилка за пеперуди.

Деца боядисваха в ярки цветове пластмасови чинийки, които трябваше да станат хранилки за най-красивите от насекомите.

" Съдът би трябвало да е пъстър с доста ярки цветове - алено, синьо, жълто. В него ще сложат за пеперудите ягоди, банани и малко захар. Добре е плодовете да са леко гнили ", прецизираха от " Биоразнообразие ".

Другата работилница бе " Определител на облаци ". Цалта й бе децата да знаят по типа облак, който видят през прозореца, дали ще вали или не.

Много забавна бе и работилницата е за правене на оригами. Неин уредник е Българското сдружение за отбрана на птиците. По разнообразни модели за прегъване деца правеха пеликани, врабчета и лисици.

Децата познават добре тези птици, тъй като те са добре показани в града, обясниха от Българско дружество за защита на птиците. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР