БУДАПЕЩА, Унгария (АП) — Бивш вътрешен човек в унгарското правителство,

...
БУДАПЕЩА, Унгария (АП) — Бивш вътрешен човек в унгарското правителство,
Коментари Харесай

Бивш унгарски вътрешен човек пусна аудиозапис, който според него е доказателство за корупция в изпадналото в затруднение правителство на Орбан

БУДАПЕЩА, Унгария (АП) — Бивш вътрешен човек в унгарското държавно управление, трансформирал се в опозиционер, пусна аудиозапис във вторник, който съгласно него е доказателство, че висши чиновници са заговорничили за прикриване на корупция, последният поврат в скандал, който раздруса господството на премиера Виктор Орбан в политиката на страната.

Най-големите митинги в страната от години избухнаха при започване на февруари, когато стана ясно, че президентът е издал опрощение на мъж, затворен за прикриване на поредност от полово принуждение над деца от шефа на държавно сиропиталище.

Близките съдружници на Орбан, в това число президента и министъра на правораздаването Юдит Варга, бяха принудени да подадат оставка през лицето на публичното отвращение.

Последните обвинявания идват от някогашния брачен партньор на Варга, Петер Маджар, някогашен политически инсайдер, който споделя, че се е трансформирал в осведомител, с цел да разкрие мащаба на абсурда.

Във вторник сутринта той разгласява запис във Фейсбук и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР