Будапеща и Белград предупредиха след взрива на газопровода Северен поток,

...
Будапеща и Белград предупредиха след взрива на газопровода Северен поток,
Коментари Харесай

Орбан нарече атаките срещу маршрута за внос на руски газ казус за война

Будапеща и Белград предизвестиха след гърмежа на газопровода " Северен поток ", че ще преглеждат похищенията върху маршрутите, които употребяват за приемане на съветски газ, като предлог за война и считат, че са били чути, сподели унгарският министър председател Виктор Орбан.

В изявление за известния американски ефирен водещ Тъкър Карлсън той напомни, че Унгария незабавно квалифицира прекъсването на " Северен поток " като терористичен акт и назова неналичието на толкоз остра реакция от страна на Германия " демонстрация на липса на суверенитет ".

„ Ние, унгарците, незабавно дадохме да се разбере, че има друга тръба - не Северен поток, а Южен поток, по който газът идва от Русия по южния кулоар - Турция, България, Сърбия, Унгария. Заедно с министър-председателя на Сърбия, ние дадохме доста ясно е да се разбере, че в случай че някой желае да направи същото нещо с южния кулоар, което беше направено със северния, тогава ние ще считаме това за casus belli, терористична офанзива и незабавно ще реагираме ", сподели Орбан.

Орбан не посочи към кого е отправено предизвестието, като сподели единствено, че не става въпрос за Русия. Попитан дали е разбрано, министър председателят отговори: „ Мисля, че да ".

Карлсън сподели, че му се коства „ доста явно ", че „ Северен поток " е бил подкопан предходната година от администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, директно или индиректно.

Експлозии избухнаха на 26 септември 2022 година на два съветски газопровода за експорт към Европа - Северен поток и Северен поток 2. Германия, Дания и Швеция не изключиха целеустремен бойкот. Главната прокуратура на Русия образува дело за акт на интернационален тероризъм.

На 8 февруари американският публицист, носителят на премията " Пулицър " Сиймур Хърш, разгласява свое следствие, в което, цитирайки източник, той декларира, че взривни устройства под съветските газопроводи са били сложени през юни 2022 година под прикритието на учения Baltops от водолази на Военноморски сили на Съединени американски щати с поддръжката на норвежки експерти. Според Херш решението за започване на интервенцията е взето от президента на Съединени американски щати Джо Байдън след деветмесечни полемики с представители на администрацията, ангажирани с въпросите на националната сигурност. Пентагонът съобщи пред РИА Новости, че Съединени американски щати нямат нищо общо с подкопаването на съветските газопроводи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР