БУБА баскетбол спечели и последния си мач от група А

...
БУБА баскетбол спечели и последния си мач от група А
Коментари Харесай

БУБА и Черно море продължават без загуба, Тунджа - също на полуфинал, Академик и Левски ще спорят до последно за място в четворката

БУБА баскетбол завоюва и последния си мач от група " А " на финалите на държавното състезание за юноши до 19-годишна възраст. Без загуба остава и домакинът Черно море Тича.

При четвъртия си триумф през днешния ден БУБА се наложи над Рилски състезател с 85:58. Константин Тошков записа 30 точки и 5 асистенции за спечелилите, а 11 плюс 13 битки добави Даниел Кунторов. За Рилски състезател Георги Адирков завърши с 18 точки, 13 вкара Боян Георгиев, а с 12 и 8 битки завърши Васил Попов.

В другия мач за деня в този поток Шампион 2006 се наложи над Берое с 91:77, записвайки първи триумф във финалите. Алън Куршумов записа 33 точки, 5 битки и 4 асистенции за спечелилите, с 21 точки и 6 битки се включи Александър Стоименов, 16 вкара Стоян Кайнаров, а 14 - Мартин Тодоров. За Берое Михаил Комбаков се приближи до " трипъл-дабъл " - 28 точки, 12 асистенции и 7 битки, а с 23 точки се регистрира Петър Тояганов.

Така за финалната четворка се класират БУБА и Тунджа. Преди последния ден ямболци имат две победи и загуба и не могат да бъдат изместени от второто място.

В програмата за утрешния финален ден в групата Тунджа ще гони трети триумф против последния Берое, а Рилски и Шампион ще се срещнат в мач за разпределение на трето и четвърто място.

В група " Б " Черно море Тича записа сложен четвърти триумф - с 92:80 над Акадедмик София след доста мощна заключителна четвърт. Отново над всички за триумфа беше Мартин Йорданов, който приключи с 28 точки, 7 битки, 5 асистенции и 2 отнети топки. С 23 точки се включи Михаил Молдов, 12 вкара Берк Мехмед, а по 11 - Любомир Керемедчиев и Иван Спиров. За Академик капитанът Николай Иванов избухна с 26 точки, Динко Христов добави 22, Дамян Минков вкара 16, а Красимир Маринчешки приключи с 13.
Първа победа в шампионата взе ЦСКА, откакто завоюва мъчно против Доростол със 78:74 и на процедура изхвърли силистренци от битката за медалите. Емилиян Грудов изигра нов мощен мач и приключи с 22 точки и 17 битки. По 14 осъществиха Деян Юруков и Виктор Маргаритов, а с 11 се отличи Мартин Русев. Елизар Кръстев вкара 21 за силистренския отбор, по 13 прибавиха Емил Михалев и Трая Русев, Димо Хърватев се включи с 11, а с 10 се регистрира капитанът Валентин Добрев.

Левски направи не разреши изненада и се оправи с лекост с Черноморец с 95:60. Най-резултатен за триумфа бе Слав Георгиев с 19 точки, Томислав Минков се включи с 18, а 17 точки вкара капитанът на " сините " Виктор Германов. Теодор Николов добави 12 точки, а с по 10 се регистрираха Иван Павлов и Деян Станчев. За Черноморец още веднъж 17-годишният Томас Читадзе бе най-точен и приключи с 16 точки, Мартин Чоков добави 12, а Мартин Петров - 10.

Така на следващия ден в пряк спор в 17.00 часа Левски и Академик София ще решат последния полуфиналист в шампионата. Преди това ЦСКА ще излезе против Черноморец, а груповата фаза на конкуренцията ще завърши с мач сред Черно море Тича и Доростол. Мачовете могат да бъдат гледани в формалния канал на БФБаскетбол в YouTube.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР