БУБА Баскетбол и ЦСКА са двата отбора, които ще играят

...
БУБА Баскетбол и ЦСКА са двата отбора, които ще играят
Коментари Харесай

БУБА и ЦСКА ще играят за петото място при юношите U19

БУБА Баскетбол и ЦСКА са двата тима, които ще играят за петото място на Държавното състезание за юноши U19. Те записаха победи в предпоследните си мачове от шампионата в „ Арена Ботевград “.

В първата среща за деня БУБА надделя Дунав Русе с 82:75.

Столичният отбор взе самодейността малко след началото на мача, като водеше съвсем от самото начало. В началото на последната част преднината му доближи и 15 точки, само че русенци не се отхвърлиха и четири минути преди сирената стигнаха до цялостен поврат. Последва замяна на кошове, само че след серия от 11:3 в края БУБА измъкна триумфа. В последните съвсем две минути обаче русенци бяха без своя старши треньор Николай Николов, който получи две следващи механически нарушавания от съдиите и бе изпъден.

Иван Димитров бе над всички за спечелилите с 23 точки, 15 вкара Александър Жилев.

За Дунав Теодор Трифонов приключи с 21 точки и 8 битки, само че и 7 неточности, Кристиян Дялов записа 17 точки и 9 битки.

ЦСКА също завоюва мача си през днешния ден, след триумф против Доростол със 75:61.

Отборът от Силистра водеше съвсем през цялото първо полувреме, въпреки и без да успее да натрупа по-солидна преднина, само че на почивката армейците обърнаха за 41:33. Те дръпнаха и с 14 след паузата, само че преди решителната четвърт разликата от 8 се резервира – 62:54. Доростол смъкна и до 5 в оставащото време, само че до нов поврат по този начин и не се стигна.

Дабъл-дабъл за спечелилите записаха Мартин Русев (19 точки и 11 борби) и Кристиян Челенков (18 точки и 15 борби).

За противника, който бе и с по-къс състав, Михаил Калинов има 24 точки и 7 битки, Преслав Димов записа 15 точки и 11 битки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР