bTV Протест на адвокати в столицата. Причина за недоволството - Законът

...
bTV
Протест на адвокати в столицата. Причина за недоволството - Законът
Коментари Харесай

Нови правила за прането на пари изкараха адвокати на протест

bTV Протест на юристи в столицата. Причина за недоволството - Законът за ограниченията против изпирането на пари. Протестиращите юристи са безапелационни, че текстовете потъпкват адвокатската загадка.

Демонстрацията под прозорците на Висшия адвокатски съвет мина под мотото " Адвокатите не са доносници ". Според тях законът ги принуждава да рапортуват за клиентите си на ДАНС.

Адвокатите заплашват със стачка и упрекват Висшия адвокатски съвет в бездейност и съглашателство с властта.

" Европейската инструкция планува категорично, че националният законодател може да планува изключения за избран кръг специалности, измежду които и адвокатската. За страдание в българския тип нашият закон е - по-католици от папата ", разяснява юристът Александър Пелев.

Няколко часа по-късно ръководителят на Висшия адвокатски съвет заяви за среща с шефа на правната комисия в Народното събрание. Ралица Негенцова е упорствала за редакция на спорния и текст в закона.

" Ние имаме задължения освен да пазиме правата и свободите на жителите, само че да даваме сигурност на тези клиенти, които имаме.

тази наредба опонира и на Конституцията, и на правата на индивида ", сподели, съобщи Ралица Негенцова, предс. на Висш адвокатски съвет.

Председателят на правната комисия в Народно събрание Данаил Кирилов съобщи пред bTV, че е поел ангажимент да осведоми за обстановката отрасловата, вътрешна комисия. И въпросът да бъде разискван още веднъж.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР