bTVМинистърът участва в тържествата по случай 140-та годишнина на Военноморските

...
bTVМинистърът участва в тържествата по случай 140-та годишнина на Военноморските
Коментари Харесай

Каракачанов: До края на годината ще има договор за нови кораби за ВМС

bTV

Министърът взе участие в тържествата по случай 140-та годишнина на Военноморските сили

До края на годината би трябвало да имаме подписан контракт за градежа на нови патрулни кораби за Военноморските сили, сподели във Варна министърът на защитата Красимир Каракачанов. Той напомни, че цената на плана е 820 милиона лв. без Данък добавена стойност, а към осъществяването му демонстрират интерес три компании от България, Германия и Италия.

През последните няколко години се работи непрестанно за възстановяване на обществения статус на военнослужещите, добави Каракачанов. По думите му ще бъде направено всичко допустимо покачване на заплатите с 10 % да има и през 2020 година

Министърът сподели още, че проектозаконът за доброволната военна работа е подготвен и следва да бъде импортиран за гласоподаване в Народното събрание. Той посочи, че по този метод ще се даде опция, който има предпочитание, да премине подготовка в границите на 3,6 или 9 месеца, като през това време ще бъде предпазен от вероятно уволняване. Преминалите през военна работа ще имат преимущество при постъпване на работа в полицията или структури, свързани със сигурността, изясни Каракачанов, представен от Българска телеграфна агенция.

Обсъжда се вид Военноморските сили да получат опция да придобият още минни ловци, втора употреба, добави командирът на военния флот контраадмирал Кирил Михайлов. Според него това ще разреши на военните моряци дълготрайно осъществяване на дилемите им. Михайлов посочи, че нормално във флота се поддържат три кораба от един клас. Военноморски сили към този момент имат един - " Цибър ", по тази причина имат потребност от още два минни ловци.

Министърът на защитата и контраадмирал Михайлов през днешния ден участваха в тържествата по случай 140-та годишнина на Военноморските сили. Празника почетоха висши офицери, представители на дипломатическия корпус, на локалната и държавната власт, доста жители.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Комента
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР