bTVДържавният глава ще може да разчита на 2.5 млрд. долара

...
bTVДържавният глава ще може да разчита на 2.5 млрд. долара
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ разреши на Доналд Тръмп да построи стена с Мексико

bTV

Държавният глава ще може да разчита на 2.5 милиарда $ от бюджета на Пентагона

Американският Върховен съд даде зелена светлина на президентът Доналд Тръмп да финансира построяването на стена по южната си граница с Мексико. Държавният глава може да употребява 2.5 милиарда $ от бюджета на Пентагона, заяви Би Би Си.

Построяването на стената беше едно от главните предизборни обещания на Тръмп. Демократическата партия е изрично срещу градежа по южната граница. Стената ще бъде издигната по границата на щатите Калифорния, Аризона и Ню Мексико.



В обществената мрежа „ Туитър ” Тръмп написа: „ Уау! Голяма победа по отношение на стената. Върховният съд обърна правосъдно предписание на по-нисша инстанция и разреши градежа на стената по южната граница да продължи. Голяма победа за граничния надзор и правото! ”



Председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси подлага на критика решението на съда. Тя съобщи, че по този начин съдът разрешава на Тръмп да открадне от военния бюджет, с цел да построи непотребна и неефективна стена, която не съумя да премине през Конгреса.

„ Нашите татковци сътвориха народна власт, ръководена от хората – не монархия ”, добави Пелоси.

По-рано тази година президентът изиска 6.7 милиарда $ за построяването на стената. Тогава той съобщи, че е въпрос на национална сигурност. Реалната сума за построяването на цялата стена по 3200 км. граница на Съединени американски щати с Мексико минава 23 милиарда $.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР