БтвАвтомобилната инспекция и превозвачи от частния сектор поискаха със спешна

...
БтвАвтомобилната инспекция и превозвачи от частния сектор поискаха със спешна
Коментари Харесай

Превозвачи искат нерегламентираният пътнически транспорт да бъде криминализиран

Бтв

Автомобилната ревизия и превозвачи от частния бранш желаеха със незабавна корекция в закона да се криминализира нерегламентираният пътнически превоз.

Повечето пасажери от врачанската автогара не знаят какво влиза в цената на един билет. Иван Георгиев, който вози хора от Вършец, ни твърди, че всяко място е застраховано, ако стане акцидент.

Нерегламентираният превоз крие доста рискове, изключително след злополука. Тогава е доста мъчно да се откри кой ще изплати обезщетения или компенсации.

При в този момент настоящата нормативна база е съвсем невероятно да се потвърди нерегламентиран транспорт, а това на процедура оставя автомобилната администрация с вързани ръце, настояват от министерството на превоза.

От сектора пък желаят незабавна инспекция на публичните поръчки, предоставени от общини на превозвачи. Според тях корупционните практики са големи.

Дискусията в София по тематиката се организира в отсъствието на поканените министерства на районното развиване, финансите, стопанската система и обществената политика.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР