bTV усилено търси нов директор на новините си след оттеглянето

...
bTV усилено търси нов директор на новините си след оттеглянето
Коментари Харесай

bTV интервюира кандидати за мястото на Хекимян

bTV интензивно търси нов шеф на новините си след отдръпването на Антон Хекимян, само че към този момент удря на камък. За състезанието са били интервюирани най-малко десетима от ключовите журналисти в нюзрума на малкия екран. Тъй като няма любимец, не е изключено началник на новините да остане актуалният основен изпълнителен шеф на bTV Media Group Ралф Бартолайт, който пое и тази служба след отдръпването на Антон Хекимян.

Според нашите източници точно имиджовият удар към кандидатурата на Хекимян за кмет от ГЕРБ кара компанията притежател на bTV, чешката PPF, в този момент да е извънредно деликатна в подбора.

За позицията са интервюирани основният редактор на bTV Новините Веселина Петракиева, зам.-главният редактор на новините Асен Иванов, продуцентът на " Тази събота " Весела Кисьова, кореспондентът в Съединени американски щати Ясен Дараков, кореспондентът във Англия Васил Христов, продуцентът Ралина Тропанкева, публицистите Димитър Анестев, Ивайло Везенков, Петър Нанев и други Поканени са били и някогашният началник на новините на bTV Люба Ризова и някогашната продуцентка на новините Виктория Бехар, но двете са отказали, прибавят нашите източници. Поканата е отклонил и водещият на " 120 минути " Светослав Иванов.

Чешката централа на малкия екран е заела чешка организация за асортимент на личен състав, a пресетите кандидатури се утвърждават персонално от мениджмънта в Прага. Попадналите в късата листа са имали и събеседване в Чехия с Душан Швалек, основният действен шеф на съдебномедицинска експертиза, която е част от чешкия вложител PPF, притежател на bTV Media Group.

Според някои източници в първичния стадий на селекцията са интервюирани вътрешни фрагменти, а по-късно - и външни за малкия екран експерти. Канени са публицисти на основни позиции в Нова и с опит в Българска национална телевизия, научи OFFNews. Те обаче са отказали.

От bTV за момента не разясняват процеса по избора на нов шеф. 

Сега в ролята на шеф на новините и настоящите излъчвания е краткотрайно от СЕО-то Ралф Бартолайт заедно с главния редактор на „ bTV Новините “ Веселина Петракиева, главния редактор на „ Актуални излъчвания “ Искра Владимирова и с мениджъра уеб наличие & изпълнителен продуцент на редакция “Спорт “ Владислава Лазарова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР