bTV посреща 20-ата си годишнина като телевизията, която зрителите чувстват

...
bTV посреща 20-ата си годишнина като телевизията, която зрителите чувстват
Коментари Харесай

bTV празнува 20 години

bTV посреща 20-ата си годишнина като малкия екран, която феновете усещат най-близо до себе си и своите полезности, която усещат на своя страна и на която могат да се доверят. Това сочи национално представително изследване на „ Маркет Линкс”*, извършено през месец май тази година, съгласно което bTV е и най-независимият ефирен канал в страната, най-загрижен по обществените тематики и е дом на най-популярните и обичани лица от екрана.

„ Нарастващото доверие, което ни засвидетелстват нашите фенове, е най-голямата премия, която честваме през днешния ден. Много неща са се трансформирали през последните 20 години, само че известността на bTV измежду телевизионната аудитория остава. Впечатляващо е, че даже във време, в което телевизия се гледа по нови способи и медийната среда еволюира бързо, през днешния ден bTV е знак на самостоятелна публицистика и е мястото за забавление с най-високо качество ", сподели Флориан Скала, основен изпълнителен шеф на bTV Media Group.

bTV печели благосклонностите на най-вече фенове – над 41%, във връзка с модерната визия на новините и предаванията си. Като модернист в технологиите, през годините медиата вкара първа лъчение в HD качество, 3D-mapping, 360˚ видео и добавена действителност в ефир, както и 360˚ livestream. Уникалното за Централна и Източна Европа високотехнологично интегрирано студио, което bTV внедри през 2019 година, беше определено в топ 5 на най-престижния конкурс за маркетинг и дизайн в региона на медиите в света.



Според над 33% от респондентите в изследването на „ Маркет Линкс “ малкия екран демонстрира най-сериозна обществена ангажираност във връзка с значимите за обществото тематики като околна среда, обучение, здраве и други. Всяка година посланията на разнообразни начинания, свързани с правата на децата, здравето, екологията, хората в риск и доста други, доближават безплатно до феновете посредством ефира на bTV. Медията неведнъж е потвърдила силата си да сплотява стотици хиляди доброволци в името на положителни дела. Нейните водещи, кореспонденти и публицистични екипи са персонално ангажирани с редица акции в интерес на обществото и с постоянството и триумфа си през годините се утвърдиха като посланици на положителния образец у нас.

Това е и една от аргументите над 38% от интервюираните от „ Маркет Линкс “ да показват, че телевизионният канал има в екипа си най-популярните и обичани лица. Над 32% пък ги припознават като близки до себе си хора, на които могат да се доверят. Всяка година водещите и публицистите в малкия екран получават самопризнание за високия си професионализъм и работата си в интерес на обществото и с голям брой влиятелни награди.

Още едно изследване сложи преди дни малкия екран отпред на медийния пазар - bTV Media Group е най-желаният шеф в бранша в България през 2020 година съгласно класацията Employer of Choice, в която влизат 100-те най-предпочитани от чиновниците работодатели в страната.



bTV е и най-силната българска потребителска марка в продължение на години, съгласно резултатите от без значение изследване на световната организация Superbrands у нас.

Освен за равносметка, рожденият ден на bTV e мотив феновете да си напомнят доста обичани моменти от незабравими излъчвания, както и да видят настоящи лица в необикновена светлина. Точно в 20.00 ч. довечера, специфичното празнично издание „ 20 години с теб”, с водещи Десислава Стоянова и Николаос Цитиридис, ще покаже тези 20 емблематични неща, които дефинират ролята на малкия екран в живота на българите и с помощта на които и през днешния ден bTV се радва на максимален зрителски интерес и доверие в страната.

*Национално представително изследване на „ Маркет Линкс “ с извадка от 1224 лица на възраст 18-54 година, осъществено по метода на прякото-лично изявление в интервала 18-26 май 2020.

Историята в години

bTV стартира лъчение на 1 юни 2000 година Първата новинарска емисия на bTV е излъчена на 18 ноември. През 2006 bTV започва първия си риалити формат - Survivor. През 2008 година bTV основава нов модел на благотворителна акция с шоуто „ Великолепната шесторка “ в партньорство с UNICEF. През октомври и декември 2009 година започват тематичните канали bTV Comedy и bTV Cinema. През 2010 година bTV Media Group става част от фамилията на Central European Media Enterprises, дружно с радио каналите N-Joy, Jazz FM, Z-Rock и Classic FM. Същата година bTV продуцира първия актуален български сериал „ Стъклен дом “. Стартира уеб сайтът LadyZone.bg. През януари 2011 година потегля тематичният канал bTV Action. Същата година bTV дава началото на емблематичната си CSR самодейност „ Да почистим България дружно “ в партньорство с световната организация Let’s Do It World. На 3 октомври в ефир потегля bTV Radio. bTV анонсира и новия си бранд за кино продукция и дистрибуция bTV Studios. В интервала 2012-2015 година bTV става първата национална телевизия, която излъчва в HD качество. Тръгват тематичните канали bTV Lady, SVOD платформата VOYO, новинарският уебсайт btvnovinite.bg, уеб сайтът за прогнозата на времето dalivali.bg и кулинарният bistro.bg. През 2016 bTV Новините вкарват технологията за добавена действителност (Augmented Reality) в излъчванията си. Стартират безплатната платформа за отсрочено гледане btvplus.bg, както и каналът bTV International за българите в чужбина. През 2017 година bTV направи обилни стъпки напред в мултиплатформеното си развиване и синергията сред всички канали и платформи. Започва интервал на нескончаем напредък в резултатите на медията в цифрова среда. През 2019 година bTV вкара новото си високотехнологично студио, неповторимо за целия район.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР