bta.bgПрез април в Калофер започват снимките на игрален филм за

...
bta.bgПрез април в Калофер започват снимките на игрален филм за
Коментари Харесай

В Калофер през април започват снимките на филм за Христо Ботев

bta.bg

През април в Калофер стартират фотосите на игрален филм за поета-революционер Христо Ботев, заяви за Българска телеграфна агенция кметът на града Румен Стоянов.
Преди месец в Калофер бе основан предприемчив комитет, който стартира национална акция за събиране на средства за игрален филм за Христо Ботев. Членовете му непрестанно се усилват и към този момент са повече от двадесет, а в разкритата дарителска сметка досега са събрани над 20 000 лв., сподели Румен Стоянов. " Важно е всеки българин да почувства тази самодейност в сърцето си. Средствата не са толкоз доста. След кино лентата за Левски, жителите на Калофер желаят да бъде изработен игрален филм и за великия наследник на нашия град Христо Ботев ", уточни Стоянов. Той добави, че концепцията за снимането на игрален филм за Ботев е подкрепена от доста родолюбиви българи и организации в страната.
По думите на кметът, режисьор на кино лентата ще бъде Максим Генчев. Сценарият е съвсем приключен и е по истинските разкази на Захари Стоянов. По-голямата част от кино лентата, съвсем 70 %, ще бъде сниман в Калофер. Само някои от сцените ще са изнесени в Козлодуй и средновековната цитадела във Видин.
По думите на Румен Стоянов към този момент има и определен реализатор за основната роля. Бюджета на кино лентата ще е към 500 000 лв..

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР