БСП знае кои са бързите и работещи решения, за да

...
БСП знае кои са бързите и работещи решения, за да
Коментари Харесай

Корнелия Нинова пред пълна зала в Бургас: Таван на цените, само това ще ни спаси!

БСП знае кои са бързите и работещи решения, с цел да излезем от рецесията, акцентира тя

Аулата на Бургаския свободен университет (БСУ) се оказа тясна за симпатизантите на Българска социалистическа партия, които се събраха през днешния ден в Бургас, с цел да посрещнат националния водач Корнелия Нинова.

Бившият вицепремиер, който съумя да прокара невиждана обществена стратегия, до момента в който бе в ръководството в прочувствена тирада, траяла над час уточни кои са главните цели пред Българска социалистическа партия и формулата за излизане от рецесията.

На първо място това е таван на цените, какъвто към този момент постановат от ден на ден европейски страни, на второ подкрепяне на земеделието, на трето прекъсване на контрабандата, която убива българското произвеждане, на четвърто – битката против джендър идеологията и не на последно място – поддръжка за обществено уязвимите.

Нинова бе посрещната пред БСУ от обединителната фигура за социалистите от района инж. Петър Кънев, регионалния водач Стойко Танков, общинския ръководител Живко Господинов, кандидат-депутати и знакови деятели на партия.

Водачът на Българска социалистическа партия в Бургас инж. Петър Кънев дефинира листата за невероятна – с шефове на образователни заведения, инженери, икономисти, адвокати. „ Това е един необикновен екип. Гордея се, че съм лидер на такива хора. Те са страхотни “, сподели инж. Кънев.

Ще желаеме равнене на дотациите за българските земеделци с европейските. Нашите са неконкурентни и ни обричат, а евтината непозната стока убива нашите производители “, безапелационна бе Нинова.



Тя е безапелационна, че би трябвало да има смяна в цялата конструкция на субсидиране на земеделците. Сега главните пари получавали 10-ина огромни зърнопроизводители, а за плодове, зеленчуци, мляко и месо парите все не достигали , означи водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова прикани да се възстановят „ Напоителни системи “, тъй като без поливно земеделие това няма по какъв начин да се получи. Тя подлага на критика някогашните си сътрудници от „ Продължаваме промяната “, които извадиха 100-те млн.евро от Плана за възобновяване, които бяха ориентирани към инфраструктурата на Напоителни системи и ги насочиха към виртуалните акумулатори.

„ Грижата за българско земеделско произвеждане би трябвало да ни стане съществена цел , тъй като в случай че не съхраним този основен бранш и не скъсим доставките на храна, инфлацията още повече ще се повишава “, добави още водачът на Българска социалистическа партия.

Друга значима идея за социалистическата партия е референдумът против проповядването на джендър идеологията в учебните заведения. Подписката върви доста интензивно и даже през днешния ден в Бургас няколкостотин души я поддържаха.

Това не е тематика за една акция или за една партия, а национална идея . Винаги сме казвали, че хората над 18 години са пълнолетни и може да вземат решение за ориста си. Но децата не би трябвало да ги пипа никой. Притеснени сме от навлизането на джендър идеологията. Въпреки че спряхме Истанбулската спогодба тази тема навлиза нападателно по други способи – посредством учебници, неправителствени организации и т.нат. Прочетох в учебник за 6-ти клас текстове, които се учат от децата – за това, че може да имат увлечение към своя пол, или към двата по едно и също време. 6-ти клас! Това са деца на 12 години. Искаме да съхраним българското семейство като майка и татко, а не родител 1 и родител 2. Само Българска социалистическа партия се опълчва на тази идея. Всички други партии са „ за “. Два пъти в Народното събрание стопираме сходни благоприятни условия “, безапелационна бе Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия направи доклад на работата си пред симпатизанти и означи, че за 7 месеца в държавното управление са построили обществена стратегия, каквато нито едно държавно управление не е съумяло да осъществя в последните 15 години.

Българска социалистическа партия съумя да прокара концепцията си за безвъзмездни детски градини и ясли, безвъзмездни учебници от 1 до 12-ти клас, еднократна помощ за всеки възпитаник от 1-ви до 4-ти клас в размер на 300 лв., увеличено майчинство и детски надбавки, а младите фамилии с деца имат необлагаем най-малко върху заплатите си , изброи Нинова.

Тя акцентира, че социалистическата партия е съумяла след 42 оферти да усили минималната заплата, с цел да няма работещи небогати. Сега тя е обвързана със междинната – 50 %.

„ Погрижихме се и за възрастните ни родители и пенсиите за тези месеци, колкото можахме се усилиха – с 40 %. Замразихме цената на тока през студената зима и спасихме милиони хора от високите сметки в първите месеци след експлоадирането на войната. За да създадем всичко това положихме големи старания, с цел да има работеща стопанска система, тъй като тя бе застрашена преди година и имаше заплаха от всеобщи банкрути. Успяхме да наложим таван на цените на тока от 200 лв. и за пръв път, откогато сме член на Европейски Съюз България е преди всичко по нещо важно  - по индустриално произвеждане в Европейски Съюз. Постигнахме го в края на нашия мандат. Виждам, че в този момент всички, изключително някогашните ни сътрудници в държавното управление, се хвалят със обществената стратегия, която ние направихме, с развиването на стопанската система, само че в полза на истината и общественото, и икономическото министерство се управляваха от Българска социалистическа партия “, сподели Корнелия Нинова.

Тя е безапелационна, че всичко, което партията й е постигнала към този момент било изядено от инфлацията, а Българска социалистическа партия са единствените, които оферират бързо и работещо решение. На първо място страната би трябвало по-здраво да влезе в хипермаркетите и да покаже твърда ръка.

Друго предложение е таван на цените. В последните 48 часа още две страни в Европа го направиха – след Франция, Испания, Португалия, Гърция, се причислиха Словакия, Черна гора и Република Северна Македония.

„ Това е едно от първите неща, които ще създадем в идващия парламент – единствената работеща и бърза мярка. Но тя е краткотрайна. Истинската политика по обезпечаване на храни и положителни цени е грижата за земеделието “, добави Нинова.

Необходими са и драконовски ограничения за прекъсване на вноса на плодове и зеленчуци, а от през днешния ден и яйца, така 2,5 млн. украински яйца контрабандни яйца заливат пазара.

Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия е срещу премахването на данъчните облекчения в региона на туризма – отпадането на преференциалното Данък добавена стойност.

 „ Това ще удари доста по този бранш, а той ни е главно перо на стопанската система ", добави тя.  
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР