БСП започна поредица от срещи с различни браншови и граждански

...
БСП започна поредица от срещи с различни браншови и граждански
Коментари Харесай

БСП започна разговори с браншови и граждански организации

БСП стартира поредност от срещи с разнообразни браншови и цивилен организации, работодатели и синдикати по отношение на връчения мандат за сформиране на държавно управление. Целта им е да чуят другите отзиви за актуализацията на бюджета. Първите срещи, които организираха бяха с туристическия отрасъл и синдикатите на Министерство на вътрешните работи.

Носителят на третия мандат Българска социалистическа партия увери туристическия отрасъл, че поставят всички старания да сформират държавно управление в името на непоклатимост и успокоение в страната. Ако не съумеят желаят най-малко да са наясно от какво се нуждаят всички останали бизнеси и организации и с какво могат да оказват помощ при актуализацията на бюджета.

"Има риск, има и мурафет. Рискът е всяка партия в Народно събрание да наддава, никой няма да събере болшинство за нито една от ограниченията, недай боже, не събере болшинство и за актуализацията на служебния кабинет и ще оставим страната в невъзможност. Затова напъните ни са двойни и в двете направления, както за държавно управление, по този начин и за съгласие ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия.

От туристическия отрасъл желаеха най-малко една работеща мярка.

"Мярката 60 на 40, колкото и да не е пълноценна за нас, тя е жизненонеобходима, защото в Европа туризмът към този момент рестартира и се развива в тежки условия, до момента в който ние сега продължаваме да се борим за оцеляване ", сподели Георги Рачев.

Настояват още при опция да се приложи практиката за помощ, каквато е в Европа.

"Да използван опита, който има в Европа в този миг, обществената да бъде 80 на 20, по този начин както върви в Европа. А икономическата в тази си част да бъде към компаниите да бъде по отношение на спад на оборота 40% да има 15% обезщетение към компаниите ", предлага Павлина Илиева от "Бъдеще за туризъм ".

Туристическият бизнес сложи въпроса за това, че комерсиалните банки ги пресират да обслужват заемите си.От сектора сложиха и други проблеми, един от тях е да не се затваря голословно, бизнесите да са равнопоставени при затваряне и да няма заповеди от "днес за на следващия ден ".

"Нашето предложение е доста просто и то е виновните мъже и дами на страната да излязат и да кажат ясно - повече в никакъв случай нищо няма да се затваря поради вирус, против който има ваксина ", сподели Евгени Зумпалов от "Сдружение на заведенията в България ".

При втората среща със синдиката на Министерство на вътрешните работи, Българска социалистическа партия увери, че са подготвили да внесат предложение за актуализация на бюджета сред първо и второ четене с над 100 милиона лв.. От синдиката се надяват това да се случи, другояче Министерство на вътрешните работи ще забуксува.

Лидерът на Българска социалистическа партия увери, че ще опитат да създадат постоянен кабинет в името на хората и бизнеса.

"Нямаме желание да предлагаме невъзможни и популистки неща. Вие чухте през днешния ден, че нямаше отрасъл, с който се видяхме и не сподели - апелирам, пробвайте всичко, имаме потребност от успокоение и работещ парламент ", сподели Корнелия Нинова.

Днес Нинова още нямаше отговор от "Демократична България " дали ще се отзоват на поканата им за на следващия ден сутринта.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР