БСП загуби своята същностна характеристика - отстоявайки ясната лява алтернатива,

...
БСП загуби своята същностна характеристика - отстоявайки ясната лява алтернатива,
Коментари Харесай

Георги Пирински: Курсът на свиване и затваряне на БСП е гибелен

БСП загуби своята същностна характерност - отстоявайки ясната лява опция, да покаже, че може да бъде деен консолидиращ фактор в постигането на единодушие за сложни промени, които да изведат България на друго място от това, на което е в този момент.Това мнение изрази пред БНР Георги Пирински, някогашен министър на външните работи, дълготраен народен представител в българския парламент и евродепутат, както и някогашен ръководител на Народното събрание.

Според Пирински в партията е настъпил развой на " люспене, почистване, преследване на врага с партиен билет " и сходни разрушителни дейности на настоящето управление, което е трансформирало Българска социалистическа партия " от демократична, мощна партия, в една свита, властническа, лидерски подчинена организация ".

Георги Пирински счита, че доста значимо е вътре в партията да се осъзнае, че Българска социалистическа партия не може да продължи по този начин да се срутва от избори на избори и че " не различен ни е отговорен за тия резултати - било машини, било какво ли не "

" Този курс на стесняване и затваряне вътре е пагубен. "

Има известни индикации, че се търси основаването на държавно управление. Не е изключено такова да бъде конструирано, уточни още той.

По думите му съставът на Народното събрание приказва за доста разединено общество.

" Това посланичество, което беше излъчено, като че ли обрича напъните за по-стабилно съдружно държавно управление с ясна стратегия. "

Пирински подчертава и върху нуждата от нови водачи на листи на Българска социалистическа партия, които да предложат " актуализирана предизборна позиция на партията ", с цел да бъде тя " мотор на много по-широко ляво взаимоотношение ".

Дъвката " задграничен сътрудник "

Относно закона за задграничните сътрудници, който оферират от " Възраждане " по модел на американския закон и намесването на името на бащата на Георги Пирински в този сюжет в изявление на Костадин Костадинов за предаването " Политически НЕкоректно " преди седмица, Пирински посочи:

" Този закон е от 1938 година и е бил признат по отношение на активността на профашистки, прохитлеристки групи в Съединени американски щати в навечерието на Втората международна война. Моят татко е бил деен участник не в основаването на синдикат, а на организация, която се е наричала Американски славянски конгрес. Тя е обединявала другите организации на славяни от Русия, Беларусия, Украйна, Полша, Югославия, Чехословакия с задачата да бъде мобилизирана цялата славянска общественост в Съединени американски щати за битка против фашизма, за победа на съдружниците. "

Учредителният конгрес е било знаково събитие, означи Пирински.

След войната организацията продължава да отстоява политиката на американския президент Рузвелт за търсене на положителни партньорски връзки със Съветския съюз, добави той.

Когато стартира Студената война и се появява макартизмът, същата тази организация, която преди този момент е била обсъждана като патриотична организация, стартира да се възприема като сътрудник на непозната страна, описа още Георги Пирински в предаването " Политически НЕкоректно ".

Тогавашните управляващи стартират следствия, ориентирани освен против тази организация, само че и против други сходни, които са поддържали концепцията този курс на Рузвелт да бъде непокътнат и удължен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР