БСП за България поиска оставки на членове на Да, България

...
БСП за България поиска оставки на членове на Да, България
Коментари Харесай

БСП поиска оставки заради торти със снимки на Паметника на Съветската армия

" Българска социалистическа партия за България " изиска оставки на членове на " Да, България " и " Демократи за мощна България ". Причината са фотоси, на които се вижда по какъв начин членове на двете обединения разрязват торти със фотоси на Паметника на Съветската войска, както и торта с елементи от паметника. Премиерът Николай Денков съобщи, че не е участвал на това празненство и че въпросът онагледява разделянето в обществото ни по тематиката.

Георги Свиленски, Българска социалистическа партия за България: " Ето, вижте уважаеми сътрудници, торта с отрязана глава на българско дете. Това припомня ли ви нещо? Войник, крайник, тези хора от " Да, България " по този начин се забавляват. Така честват Коледа. Това им е най-успешният акт през годината. На другото празненство, на ДСБ, Паметникът на Съветската войска удовлетворена демократка реже още веднъж главата на боеца. Така честват ДСБ своята едногодишна работа през годината. Режейки ръката, главата на детето, на боеца, на дамата. Така честват те. "

Николай Денков, министър-председател: " По отношение на така наречен " празнуване ", то е още един симптом, че паметникът в действителност разделя обществото, и изключително в София. Той много от дълго време основава проблеми. Сега кой по какъв начин е решил да отпразнува, не е моя работа да разясня. Не съм правил, не съм взел участие, може да се спори дали е естетическо издържано. Съдържателно това е просто още една илюстрация, че част от хората не го желаят този монумент и се радват, че той към този момент не е там. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР