"БСП за България" да внесе вот на недоверие срещу правителството

...
"БСП за България" да внесе вот на недоверие срещу правителството
Коментари Харесай

БСП ще иска вот на недоверие за здравеопазването

"БСП за България " да внесе избор на съмнение против държавното управление за опазването на здравето. Това гласоподава Народно събрание на партията на своето съвещание в събота. Решението бе взето поради влошаващото се положение на опазването на здравето и желанието на ръководещите да вършат промени, които ще натоварят в допълнение финансово всеки български жител, а качеството на здравните услуги няма да се усъвършенства.
Това не е здравна промяна, а здравен геноцид, съобщи водачът на левите Корнелия Нинова. Тя напомни, че съгласно плана на здравното министерство на жителите се оферират два разновидността - или демонополизация на Здравната каса, или в допълнение здравно обезпечаване със наложителна вноска всеки месец в размер от 12 лева и доплащане от жителите при лекуване над 700 лева До тази граница пациентът ще взе участие с доплащане в размер на 15%, а НЗОК ще поема 85% от лекуването му. Планира се още публичната каса също да стане застрахователно сдружение.
Припомняме, че това е третият избор на съмнение, който внася левицата. Първите два бяха за неуспех в бранш "Сигурност " и за корупцията.
Последните два месеца се белязани от неустойчивост на ръководещата коалиция с борби за власт вътре в "Обединени патриоти ", сред патриотите и ГЕРБ и сред лобитата в ГЕРБ, разяснява Нинова, която показа пред Народно събрание настоящата политическа конюнктура и дилемите пред Българска социалистическа партия. "Войната става забележима с обвиняванията в лобизъм сред Сидеров и Симеонов, с репликите сред Цветанов и Бъчварова, и с опълчването Борисов - Цветанов за оставките на министри. ГЕРБ провокираха и война сред институциите, нападайки непрекъснато президента Радев ", акцентира Нинова. Тя напомни, че се усилват националните и локалните митинги и даде за образец недоволството на майките на деца с увреждания и войната по пътищата. "Хората са несигурни. Парламентарното болшинство се клати. Два дни подред ръководещите не можаха да съберат кворум, с цел да стартира работа Народно събрание. От петък имаме безусловно нова политическа обстановка. Движение за права и свободи убиха с един патрон два заека - и ГЕРБ, и Оперативна програма. Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха патриотите ", означи Нинова. Тя дефинира това като брилянтен ход.
"Ние не се регистрирахме за кворум. Първият път това сториха и Движение за права и свободи. Изправени пред опасността Народно събрание да бъде блокиран, кабинетът да падне и да изгубят топлите си местенца и пари, ГЕРБ се предадоха на Движение за права и свободи и извършиха изискването им да отдръпват закона за локалното ръководство. В петък изискването беше този закон. А идващите условия? ", попита Нинова. Според нея с този ход Движение за права и свободи са изтрили патриотите от политическата карта. По думите на Нинова в името на това да останат във властта, ГЕРБ са легнали на килимчето пред Движение за права и свободи. "Нека се знае, че Движение за права и свободи ръководи ГЕРБ, а патриотите са щастливи от това, тъй като великодушно им се подмятат трохи от държавната софра. При ръководещите няма правила, няма идеологии, няма стратегия ", безапелационна е Нинова. "Затова сме призвани да бъдем опция на статуквото. Ако искахме власт непременно, в този момент и ние можехме да се сговаряме за постове и пари. Не желаеме това. Искаме промяна на модела и по тази причина сме разнообразни ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.
Ръководството на Българска социалистическа партия взе решение конгресът на партията да се организира през месец януари следващата година. На форума ще бъде гласуван окончателният вид на "Визия за България ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР