„БСП, водена от желанието да бъде балансирана системата на здравеопазване,

...
„БСП, водена от желанието да бъде балансирана системата на здравеопазване,
Коментари Харесай

БСП: Да не се откриват нови лечебни заведения до утвърждаване на модела на Националната здравна карта

„ Българска социалистическа партия, водена от желанието да бъде уравновесена системата на опазване на здравето, предложи до излизане и одобряване на модела на Националната здравна карта да не бъдат откривани нови лечебни заведения, без значение какви са те – частни или държавни “. Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Георги Михайлов в Народно събрание.

Той изясни, че тази карта предлага оптималното разполагане на лечебните заведения в страната. „ Това би могло да даде опция да бъде деликатно премислена нуждата - къде, в кои райони на страната, системата се нуждае от характерен, в обещано направление, брой кревати ", сподели още той.

Проф. Михайлов акцентира, че от години е известно, че в огромните градове са разкрити голям брой лечебни заведения, които не дават отговор на потребностите. „ Сериозна е задлъжнялостта на лечебните заведения, тежък е несъответствието в разходването на публичните запаси в опазването на здравето “, сподели още националният представител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР