БСП внася в прокуратурата пет сигнала за корупционни схеми, съобщи

...
БСП внася в прокуратурата пет сигнала за корупционни схеми, съобщи
Коментари Харесай


БСП внася в прокуратурата пет сигнала за корупционни схеми, съобщи на пресконференция дн

Българска социалистическа партия внася в прокуратурата пет сигнала за корупционни схеми, заяви на конференция през днешния ден Атанас Зафиров от лявята партия.

" Първият сигнал е обвързван с дейности на един от знаковите кметове на ГЕРБ - на град Стамболийски, като една от първите му работи е била му да уволни 42 чиновници, а на тяхно място съгласно получения от нас сигнал са назначени близки персонално до кмета ", съобщи Зафиров.

Вторият сигнал е против кмета на Тетевен за безпринципни назначения, третият е във връзка със положението на охранителната компания на МО МОБА. Четвъртият сигнал е за подозрения за корист в община Дулово, обвързвана с процедура за публични поръчки.

Петият сигнал касае заместник-председателя на ГЕРБ и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов.

Зафиров изясни, че в изявление някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Калин Георгиев споделя, че с помощта на Цветанов са хванати " Наглите " и че Цветанов го бил срещнал с човек, вътрешен за " Наглите ", който го срещнал с различен човек. Според Българска социалистическа партия тези условия слагат въпроси, свързани с морала и закона при реализирането на срещите сред министър и човек, избран от Георгиев като " вътрешен за " Наглите ".

Българска социалистическа партия ще продължи и идната седмица с внасянето на сигнали и за други български общини като Шумен, Бургас, Септември, сподели още Зафиров.

От Българска социалистическа партия ще упорстват също на утрешното изключително съвещанието на парламентарните комисии по вътрешните работи и на финансите, с изключение на чуването на финансовия министър и шефа на на организация " Митници ", да бъдат изслушани и представители на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата във връзка със системата БАЦИС, която действа в организация " Митници ".
Иван Иванов уточни, че не може да се откри кой, по кое време и за какво е влизал в системата. Според него от отчетите на ДАНС и прократурата е видно, че, в случай че едно лице има паролата за достъп, може да изтрие да вземем за пример три ТИР-а с цигари, без да има терзания,че ще бъде хванато и ще му бъде търсена наказателна отговорност. Според Българска социалистическа партия става въпрос за доста съществено източване на държавния бюджет посредством неплащане на акцизи, Данък добавена стойност и мита.

" Ще желаеме още на следващия ден да бъде разкрит протоколът от съвещанието на комисията за надзор върху приходните организации, както и отчетът на Министерство на вътрешните работи с данни за закононарушения, свързани с корупцията ", съобщи Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР