БСП внася искане за оставката на председателя на парламента Цвета

...
БСП внася искане за оставката на председателя на парламента Цвета
Коментари Харесай

БСП внася искане за оставката на Цвета Караянчева

Българска социалистическа партия внася искане за оставката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева с основен претекст за тъпчене на разпоредбите на законодателния развой и поради думи, които разрушават престижа на Народното събрание.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова уточни пет аргумента - непознаване на Конституцията, слагане на законодателната власт в послушание на изпълнителната, жестоко тъпчене на разпоредбите на законодателния развой и думи, рушащи престижа на Народното събрание.

От парламентарната естрада Нинова съобщи

" Знаете ли от кой момент министър председателят Борисов не е идвал на парламентарен надзор? Последното му присъединяване в отговор на мой въпрос за Шенген е било на 22 ноември 2019 година

Въпреки многократните ни претенции да бъде извикан за чувания госпожа Караянчева не може или не желае да обезпечи наличието му.

Госпожа Караянчева носи огромна част от виновността за ниското доверие в Народното събрание вътре в страната и за уронване престижа на България в Европа ".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова съобщи, че поддържат напълно Цвета Караянчева, като упрекна Българска социалистическа партия в потребление на Народното събрание за политически цели:

" Заставаме твърдо зад госпожа Караянчева като ръководител на това Народно заседание. Ще опровержим всеки един от изложените учредения за искане на оставка - това не са причини.

Това по-скоро още веднъж е опит да се отклони вниманието на българските жители и да се отклони вниманието на Народното събрание, да се отнеме пленарно време за полемики, които по никакъв метод няма да подобрят живота на жителите и по никакъв метод няма да оказват помощ за извеждането на България от рецесията.

Употребата на Народното събрание за тясно партийни ползи, не е инвестиция с дълготраен дял ".

В началото на пленарното съвещание през днешния ден социалистите показаха и недоволството си от метода, по който се сформира дневният ред на Народното събрание.

Депутатът Иван Ченчев от Българска социалистическа партия подлага на критика ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, че в седмичната стратегия има едвам четири точки.

Така, съгласно Ченчев, Народното събрание остава надалеч от настоящия дневен ред на обществото. Българска социалистическа партия даде образец с редица импортирани от тях законопроекти, които не влизат в пленарната зала.

" В рамките на този парламент, госпожо ръководител, в първите 2 години от неговото битие, 5 пъти сме вкарвали за разглеждане в зала и не е бил допускан Законопроектът за младежта.

И няма по какъв начин да не възразим остро против това нещо, изключително, когато имате 4 точки дневен ред,а има толкоз доста законопроекта, които не влизат, не стигат даже до пленарната зала и не ги разпореждате за гледане в комисии.

Прогресивно регресирате. Надявам се, другата седмица да има единствено една точка и тя да е оставка на кабинета ", разяснява Ченчев.

По-рано от Българска социалистическа партия желаеха министърът на вътрешните работи Христо Терзийски да даде информация в Народното събрание за спецакцията, при която чиновници нахлуха по простъпка в частен дом.

Терзийски заяви, че е формирана дисциплинарна инспекция. Той разясни, че ГДБОП е разрушила проведена незаконна група. Министърът изясни още, че навигационната система на автомобила е изпратила полицейските чиновници на неверен адрес, който е бил въведен в нея.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР