БСП вече е втора политическа сила, сочи проучване на „Маркет

...
БСП вече е втора политическа сила, сочи проучване на „Маркет
Коментари Харесай

„Маркет Линкс: БСП изпреварва ИТН


Българска социалистическа партия към този момент е втора политическа мощ, сочи изследване на „ Маркет Линкс “ три седмици преди началото на предизборната акция за вота на 14 ноември.

Агенцията дава първо място на ГЕРБ със 22,5%, заяви БиТиВи, която е финансирала проучването.

След това борбата за второто място е извънредно оспорвана. Българска социалистическа партия получава 14.5%, " ИТН " е с 13.5%, а " Демократична България " е на четвърта позиция с 11.9%.

Коалицията към някогашните министри Кирил Петков и Асен Василев събира към 11% поддръжка.

Изборите " 2 в 1 " за президент и парламент ще подтикват изборната интензивност на 14 ноември, разясняват социолозите.

Общо 77% от интервюираните дават отговор, че ще гласоподават, а едвам 14%, че не считат да упражнят вота си. Само 9 % от запитаните се двоумят.

За Движение за права и свободи биха дали своят вот 9.8% от интервюираните. Коалицията " Изправи се БГ! Ние идваме " е изгубила част от поддръжката си и е в рисковата зона към 4%. Под 4-процентовата преграда за влизане в Народното събрание остават крайните националисти от " Възраждане ".

Ако тази прогноза се сбъдне, то партиите на митинга ще съумеят да съберат към 40% при изискване, че ИБГНИ прескочи бариерата. Това значи, че сформиране на държавно управление без ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи продължава да бъде невероятно.

Проучването е извършено измежду 1076 души над 18 година в страната в интервала 14-20 септември 2021 година, по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР