БСП утре ще реши дали да върне неизпълнен мандата на

...
БСП утре ще реши дали да върне неизпълнен мандата на
Коментари Харесай

БСП отлага за утре решението за мандата, Нинова отива при Радев в петък -

Българска социалистическа партия на следващия ден ще реши дали да върне несбъднат мандата на президента Румен Радев, или да предложи претендент за министър председател. 

Това съобщи ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски по време на съвещанието на Изпълнителното бюро на партията. Утре ще се организира съвещанието на Националния съвет на левицата по отношение на осъществяването на третия мандат за сформиране на държавно управление. По думите му на Свиленски ИБ на Българска социалистическа партия ще предложи на Националния съвет два разновидността за деяние, които са в със сходство с Конституцията и с небосвод петък.

Това значи, че каквото и решение да вземе Националният съвет на следващия ден следобяд, Нинова ще отиде при президента Румен Радев в петък - 29 юли.

Свиленски отхвърли спомагателен коментар за това какви настройките в партията.

В края на предходната седмица Нинова си сложи период - до 27 юли, сряда, до когато Българска социалистическа партия би трябвало да реши дали да върне мандата несбъднат или да предложи претендент за министър-председател. Това се случи след предаваното онлайн съвещание на ПГ на " Демократична България " и последвалото решение на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов да провали договарянията за обновяване на четворната коалиция сред Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ.

Каквото и да е решението на левицата обаче е все по-сигурно, че следващи предварителни избори ще има, като дейностите на Българска социалистическа партия ще дефинират само дали те ще са първоначално или в средата на октомври. (Ако мандатът бъде върнат тази седмица, то изборите ще са на 2 октомври. Ако Българска социалистическа партия го задържи до 15 август, каквато бе първичната поръчка, то изборите би следвало да са 16 октомври - б.а.).

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР