БСП участва в една неравностойна битка с ГЕРБ на европейските

...
БСП участва в една неравностойна битка с ГЕРБ на европейските
Коментари Харесай

Весела Лечева: БСП участва в една неравностойна битка с ГЕРБ на европейските избори

БСП взе участие в една неравностойна борба с ГЕРБ на европейските избори, тъй като против нас беше целият държавен уред, целият Министерски съвет и целият бюджет на страната, изразходван отвън парламентарната бюджетна процедура, сподели на конференция във Велико Търново националният представител от ПГ " Българска социалистическа партия за България " Весела Лечева. 

``
реклама

Според нея огромният проблем след тези избори е апатията измежду българските жители, от които 70 % не са излезли да гласоподават. Това е огромен недостиг на доверие към цялата политическа система, сподели тя. 

Областният ръководител на партията Петко Тюфекчиев уточни, че разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия в изборите за Европейски парламент на регионално ниво е 86 гласа в интерес на ГЕРБ, а през 2014 година разликата в резултатите е била 5830 гласа. 

В пет от общините в региона през тази година Българска социалистическа партия е била преди всичко, в три от общините е втора политическа мощ и в една - трета. 

Според народния представител Явор Божанков гласовете от изборния ден са преброени транспарантно и почтено, само че е озадачаващ фактът по какъв начин претенденти на ГЕРБ, които са правили голям брой срещи в обитаемоте места в община Горна Оряховица, нямат преференции, а претенденти от втората част на листата, които в никакъв случай не са се появявали на предизборна среща печелят огромно количество гласове в избрани секции.

Общинският ръководител на партията в Горна Оряховица Огнян Стоянов даде съответни образци за сходни резултати в секции в дребните обитаеми места и зададе въпроса дали отчитането на преференциите е било прийом да се преброят купените или следени гласове. 

Весела Лечева заяви, че през идната седмица парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " ще внесе още веднъж предлагането за диференцирана ставка Данък добавена стойност от 5 % за хляба и от 7 % за медикаментите и детските храни. Тя напомни, че то е било включено в различния бюджет на партията, показано при започване на годината в Народното събрание, само че отхвърлено от болшинството, и това е била една от аргументите парламентарната група да напусне Народното събрание.

Депутатите и регионалното управление на партията във Велико Търново считат, че резултатите от европейските избори са една добра основа за триумф в идния избор за локална власт, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР