БСП-София поиска в СОС да бъдат изслушани ръководителите на институциите,

...
БСП-София поиска в СОС да бъдат изслушани ръководителите на институциите,
Коментари Харесай

БСП иска изслушване в СОС на институциите, отговорни за проблемите след снеговалежа

БСП-София изиска в СОС да бъдат изслушани ръководителите на институциите, виновни за проблемите в София след първия по-сериозен снеговалеж . Това оповестиха от пресцентъра на социалистите.

Общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " упорстват за чуване на управленията на " ЕРМ Запад ", на почистващите компании, на " Топлофикация - София " и на дирекция " Зелени системи " на идната сесия на СОС идния четвъртък, 7-ми декември. Те желаят да получат отговори на въпросите, свързани с проблемите в София след първия по-сериозен снеговалеж.

Председателят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков акцентира, че 15-20 сантиметра сняг са предизвикали съществени усложнения в работата на съществени системи в града . По думите му е имало и усложнения с почистването на улиците, а тук-там падналите клони и дървета още не са отстранени.

От БСП-София упорстват на чуването да бъде поканено и управлението на " Софийска вода " ЕАД, с цел да рапортува то за положението на шахтите и отводнителните системи, поради предстоящите превалявания през зимния сезон.
 Васил Терзиев: Ситуацията в София е под надзор
Васил Терзиев: Ситуацията в София е под надзор

Той увери, че всички работни екипи са ангажирани непрекъснато със обстановката

Отделно общинските съветници от Българска социалистическа партия желаят и кметът на столицата Васил Терзиев да разпореди да бъде направен финансово-икономически разбор на положението на Столична община след ръководството на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ . Според тях би трябвало да бъде направена инспекция на настоящото положение на финансите и осъществяването на капиталовите обекти в Столична община.

Нужно е да има изясненост, какви са финансовите и капиталовите параметри, при които СОС следва да взема своите решения, изключително в подтекста на идното приемане на план-сметката по дейностите по непорочност и сборния бюджет на Столична община за 2024 година, безапелационни са социалистите.

Общинските съветници от Българска социалистическа партия показват, че неуспехът на досегашното ръководство на ГЕРБ в правенето на реален бюджет е реалност.
 Столичният инспекторат санкции снегопочистващи компании със 120 000 лева Обновена
Столичният инспекторат санкции снегопочистващи компании със 120 000 лева

Продължава отстраняването на паднали дървета и клони в София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР