БСП - София поиска оставките на зам.-кмета на столицата Тодор

...
БСП - София поиска оставките на зам.-кмета на столицата Тодор
Коментари Харесай

Оставка на зам.-кметове в София, Фандъкова да не се крие зад тях, а да отговаря!

БСП - София изиска оставките на зам.-кмета на столицата Тодор Чобанов и на Малина Едрева като ръководител на Комисията по просвета в СОС поради неуспеха на Бронзовата къща. Това разгласи ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов пред публицисти, съобщи кореспондент

Мотивът за желаната оставка е неуспехът в построяването на Бронзовата къща.

Бронзовата къща е краткотрайна апаратура, която трябваше да бъде ситуирана на мястото на някогашния пантеон във връзка ротационното европредседателство, което тази година се пада на България и Австрия.

„ Приключваме председателството и нямаме Бронзова къща, а сякаш това трябваше да бъде признака на приемствеността сред двете ръководи – българско и австрийско. Да попитам госпожа Фандъкова какво тъкмо сподели през май на австрийския президент на това място? Нещичко беше построено, след това разрушено и в този момент 20 дни преди края на председателството внезапно стартира интензивен крепеж и градеж “, съобщи Паргов.

Според него е притеснително, че създателят на Бронзовата къща твърди, че хора от общината са го подучвали по какъв начин да избегне законови процедури, състезания, с цел да може да се случи тази къща по-бързо. Паргов прикани създателят да каже кои са тези общински чиновници, които са му давали такива смели юридически препоръки.

„ Ако желаят ръководещите, могат да създадат шарж, като извадят личните си скулптори, с цел да може един монумент на нелепостта да припомня на софиянци, че решенията, които взимат днешните ръководещи ни костват скъпо и ни срамят “, сподели Паргов, съобщи Канал 3.

Той съобщи, че това нещо изисква отговорност в първо лице само число и прикани столичния кмет Йорданка Фандъкова да каже кой я е подвел.

„ Тук сме сложили въпроса за отговорността. Ясно казахме - оставка на Тодор Чобанов и отдръпване на госпожа Едрева от Комисията по просвета и обучение. Г-жа Фандъкова да не се крие зад тях, а да изясни. Ако тя не може да каже кой е отговорен и кой я е подвел, следва тя да поеме тази отговорност “, разгласи Паргов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР