БСП ще я има и след 12-ти, и след 26-ти

...
БСП ще я има и след 12-ти, и след 26-ти
Коментари Харесай

Паргов: БСП ще я има и след 12-ти, и след 26-ти септември, но е важно да осъзнаем отговорността, която носим |

БСП ще я има и след 12-ти, и след 26-ти септември, значимото обаче е да осъзнаем отговорността, която носим. Това сподели ръководителят на столичната организация на социалистите Калоян Паргов на общоградската среща на софийския актив с претендентите за ръководител на партията. На нея участваха двама от петимата претенденти - Кирил Добрев и Георги Тодоров. Корнелия Нинова изпрати послание, което беше прочетено от модератора на срещата, а Валери Жаблянов и Красимир Янков оповестиха няколко часа по-рано, че се отхвърлят от конкуренцията.

" В началото на август предложих и на петимата претенденти да проведем среща с градския партиен актив в София. Това е най-голямата организация на Българска социалистическа партия в България, сподели Калоян Паргов. - Идеята ми беше те да показват концепциите и вижданията си за развиването освен на Българска социалистическа партия, само че и на България. Защото няма по какъв начин в този сериозен миг за страната да разделяме бъдещето на Българска социалистическа партия от това на България ".

Той благодари на двамата претенденти, които участваха на срещата и се включиха в откровения диалог с присъстващите социалисти.

" Когато предстоят избори, без значение защо, е доста значимо да има бистрота, осведоменост и равнопоставеност сред претендентите, сподели Калоян Паргов. - Това беше задачата на срещата, която организирахме. За мен, като ръководител на най-голямата организация в Българска социалистическа партия, е извънредно значимо всички да осъзнаем отговорността, която носим. И да създадем всичко допустимо след тези вътрешнопартийни избори да тръгнем обединени напред. Българска социалистическа партия постоянно е била националноотговорна партия. През последните 30 години имаше основно присъединяване във всички значими и превратни за страната събития. И със своята интервенция и националноотговорна позиция повлияваше върху развоя на събитията ".

Паргов прикани претендентите да си дадат ясна сметка за това какви знаци насочва Българска социалистическа партия към обществото. И какво ще разбере обществото от тези знаци, по какъв начин ще гледа на партията оттук насетне. " Не единствено за Българска социалистическа партия, само че и за страната предстоят месеци на тестване. Месеци на неотстъпчивост, месеци на увереност по пътя, по който сме тръгнали, разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София. - А пътят е единствено един - смяна и доста по-добро бъдеще от това, което ГЕРБ ни предлага сега. Затова се надявам тази среща през днешния ден, с цялата гласност и звук към нея, да способства за това повече членове на Българска социалистическа партия, имащи право на глас, да схванат какво би трябвало да създадат на 12-ти септември ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР