БСП ще внесе вот на недоверие към правителството за корупция,

...
БСП ще внесе вот на недоверие към правителството за корупция,
Коментари Харесай

БСП внася пети вот на недоверие към правителството


Българска социалистическа партия ще внесе избор на съмнение към държавното управление за корупция , разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Социалистите желаят и краткотрайна анкетна комисия, която да откри обстоятелствата за закупуването на акции в ПИБ от Държавната банка за развиване на занижени цени, съобщи БНР.

В декларация от парламентарната естрада водачът на левицата Корнелия Нинова сподели още, че пандемията се употребява за политически цели, и че случаите на инфектирани порастват право съразмерно на свадите в страната.

По нейни думи, всяването на страх и стягането на ограниченията служат за прикриването на тези кавги и за закрепване на ръководството. Ето още от претекстовете ѝ:

" Премиер заплашва проверяващ журналист  и евродепутат в телефонни диалози и унижава българския парламент посредством неговия ръководител, а до момента в който прави всичко това, спи с револвер до главата, обграден от пачки пари. Други предприемачи разкриват по какъв начин силово и надменно им се лишават компании. Това е разпад на държавността. Внасяме другата седмица избор на съмнение за корупция. Оставката и рухването на този кабинет е гаранция за разцвет на България и вероятност пред българския народ ".

Създаването на две анкетни комисии желаят още от Българска социалистическа партия , едната е за закупуването на акции в ПИБ от страната, а другата за изчезналите 700 милиона лв. от хазната, за които предприемачът Васил Божков е обвинен.

От ГЕРБ пък обявиха, че ще завършат мандата си, както са дали обещание, а Корнелия Нинова се пробва да взема решение вътрешнопартийни проблеми от парламентарната естрада. Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова съобщи:

" Давате ли си сметка през днешния ден защо употребява госпожа Нинова парламентарната естрада, за късия си гастрол в днешното пленарно съвещание, по този начин както и в доста други. Тя направи опит от тази естрада да реши вътрешнопартийните ѝ проблеми, проблемите с водачеството и незабавно по-късно отиде да потушава партийни борби. От парламентарната група на ГЕРБ отхвърляме да приемем превръщането на вътрешнопартийните проблеми на Българска социалистическа партия в общонационални ".

Това ще бъде втори избор на съмнение към държавното управление на тематика " Корупция " и пети подред за кабинета.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР