БСП ще сезира прокуратурата за обществени поръчки за над 50

...
БСП ще сезира прокуратурата за обществени поръчки за над 50
Коментари Харесай

Нови разкрития по Хасковогейт, Добрев се закани да съди Йончева

Българска социалистическа партия ще сезира прокуратурата за публични поръчки за над 50 млн. лева, извоювани от компании, свързани с депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Това заяви на брифинг в Народното събрание националният представител от левицата Елена Йончева, съобщи БГНЕС.

Йончева обърна внимание, че става въпрос за извоювани поръчки за саниране на блокове от компании, свързани с Добрев. Тя сподели, че от документите, които ще внесат в прокуратурата, се показват търговски сдружения, в които взе участие зетят на Добрев.

Веднага след брифинга на Йончева, Делян Добрев отхвърли обвиняванията на опозицията.

„ Йончева се пробва да ме набеди и за опит за набеждаване би трябвало да носи наказателна отговорност. След като внесе тези документи в прокуратурата да се подпише персонално под сигнала, с цел да имам съображение да я осъждам за набеждаване и да понесе наказателна отговорност за всичко, което предизвиква на мен и на фамилията ми в последните 6 месеца ”, съобщи Делян Добрев.

В началото той стартира с това, че милионите „ бяха 100, в този момент са 50, а най-после ще се окажат 0 ”. Радвам се, че внасят този сигнал в прокуратурата, с цел да се откри, че не съм обвързвано лице, съобщи още Делян Добрев.

" Аз не съм кмет на Хасково. Аз не съм възложител по смисъла на закона, с цел да имам спор на ползи с който и да било и с поръчки, които някой печели или не печели ”, уточни Добрев.

„ Въпросната компания, в случай че госпожа Йончева искаше да го каже, щеше да го каже, че тя е печелила най-вече поръчки в Община Смолян по времето, когато Дора Янкова е била кмет ”, добави той и разяснява, че това се премълчава, тъй като не е „ комфортна истина ” за Елена Йончева. „ Тя щеше да ви каже, че последните 10 извоювани поръчки от тези свързани компании, са 6 месеца откакто ГЕРБ напусна Община Хасково и изиска оставката на кмета ", съобщи още Делян Добрев.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР