БСП ще продължава да отстоява червената си линия по отношение

...
БСП ще продължава да отстоява червената си линия по отношение
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Антикризисните мерки са насочени към всички българи – млади хора, семейства, пенсионери

БСП ще продължава да отстоява алената си линия във връзка с Северна Македония
„ На един Консултативен съвет за национална сигурност може да стане ясно какви диалози са водени през последните седмици във връзка с Северна Македония и да се вземат верните решения. Първо би трябвало да се види по какъв начин са изпълнени решенията на последния Консултативен съвет, на който бяха набелязани 7 точки, и тогава да се върни напред. “ Това съобщи ръководителят на Комисията по защита в Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в предаването „ Добро утро, Европа “ на Euronews Bulgaria.

Той напомни трите съществени документа, на които се основава българската позиция– Договора от 2017 година, Рамковата позиция от 2019 година и Декларацията на 44-то Народно заседание, като означи: „ За страдание, няма значителен прогрес по осъществяването на този контракт и аз не виждам причина да бъде вдигано ветото на този стадий. За Българска социалистическа партия това е една от алените линии, с които влязохме в обединението и която ще отстояваме. “

„ Склонен съм да приема думите на премиера, който сподели, че нищо няма да бъде поемано като ангажимент и нищо няма да бъде изпълнявано без цялостен консенсус в границите на обединението и в Народното събрание “, разяснява Зафиров.

„ От самото начало казахме, че договарянията с „ Газпром “ не би трябвало да бъдат прекратявани. Трябва да се търси решение в тази посока “, разяснява Атанас Зафиров информацията, че Италия и Германия ще открият сметки в рубли, с цел да заплащат съветската газ. „ Общо е мнението на бизнеса и на специалистите, че на този стадий няма по какъв начин българската стопанска система да се оправи без съветска газ и без съветски нефт. Отказът от съветски нефт ще е доста тежък удар за българската стопанска система, който ще рефлектира по цялата верига. Антикризисните ограничения са ориентирани към всички българи – българският бизнес и стопанска система, хората в неравностойно състояние и най-уязвимите, фамилиите с дребни деца и пенсионерите “, сподели още той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР