БСП сезира прокуратурата за драстични нарушения в Столичната община. Сигналът е

...
БСП сезира прокуратурата за драстични нарушения в Столичната община.
Сигналът е
Коментари Харесай

БСП разкри нарушения при обществена поръчка за поддържане на парковете в София

Българска социалистическа партия сезира прокуратурата за фрапантни нарушавания в Столичната община.

Сигналът е импортиран от депутатите от София Георги Свиленски и Христо Проданов, както и от общинските съветници от левицата в София Михаил Ставрев, Иван Виделов и Диана Тонова.

Те сигнализират за злоупотреби при осъществяване на социална поръчка за над 50 млн. лева

Поръчката е за поддържане на зелени площи, паркове и градини в С О за 5-годишен интервал.

Сигналите касаят допускане на участия и класиране на компании, които не дават отговор на конкурсната документи и са подали документи с погрешно наличие, което съгласно закона води до отстраняването им и включването им в забранителен лист за 5 години.

Този вид грандиозни нарушавания са процедура за ръководството на ГЕРБ както на национално равнище, по този начин и на локално ниво, безапелационни са от Българска социалистическа партия.

Като образци за нарушаване в тази социална поръчка социалистите показват следните нередности : присъединяване с несъществуващата техника, бракувана, запорирана или свалена от доклад, както и техника с фалшифицирани фабрични номера.

От левицата декларират, че за нарушаванията е известен столичният кмет Йорданка Фандъкова, само че не са подхванати никакви ограничения.

Първият сигнал е подаден през декември 2020г. до зам.-кмета на Столичната община, след обжалвано първо Решение за класиране и получен достъп до офертите на участниците. В него са посочени съответни данни от офертите на участници " ГРИЙНТАУН " ЕООД, ТИТАН БКС " ЕООД и " АЛВЕРС КОМЕРС " ООД, от които се вижда, че са заявили погрешни данни, както и че не са изпълнили условията в документите. Комисията на възложителя обаче не е направила инспекция по отношение на подадения сигнал, а откакто решението е анулирано от Комисия за защита на конкуренцията и върнато на възложителя, Комисията още веднъж класира същите участници.

Второто решение за избор на реализатори още веднъж е обжалвано в Комисия за защита на конкуренцията, като в хода на производството, по молба на жалбоподателя, Комисия за защита на конкуренцията издава удостоверения за достъп на информация от трети лица и са получени удостоверения от Столична дирекция на вътрешните работи отдел " Пътна полиция ", АНДРЕАС ШТИЛ ЕООД и Държавна организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН), посредством които са събрани спомагателни доказателства за декларирани погрешни данни в офертите на участници " ГРИЙНТАУН " ЕООД, ТИТАН БКС " ЕООД и " АЛВЕРС КОМЕРС " ООД.

Подаден е и втори сигнал през август тази година до кмета Йорданка Фандъкова, в който се показва, че класираните участници " ГРИЙНТАУН " ЕООД, " АЛВЕРС КОМЕРС " ООД и " ТИТАН БКС " ЕООД са заявили погрешни данни по отношение на критериите за асортимент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР