БСП събира доказателства и документи, за да сезира Европейската прокуратура

...
БСП събира доказателства и документи, за да сезира Европейската прокуратура
Коментари Харесай

БСП: 20 хиляди са купените гласове във Варна

БСП събира доказателства и документи, с цел да сезира Европейската прокуратура за ремонта на скъсаната тръба по дъното на канала езеро-море във Варна.

Това заяви в обзорното предаване " Позиция " на Радио Варна ръководителят на Областния и на Градския съвет на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.

„ Този обект е една от многото публични поръчки в града ни, която се дава за осъществяване без конкурс и търг на избрани компании. Други образци за реконструкции на съществени обекти по същата скица са Дворецът на културата и спорта и удълбочаването на канала, сподели Борислав Гуцанов и добави: „ Хидрострой " взе над един милион за ремонта на тръбата и още същия ден преотстъпи ремонта на " Хидроремонт ".

Във Варна купените гласове са към 20 хиляди, десетки хиляди са корпоративните. И е общоизвестно, че това се прави от локални олигарси ", акцентира Борислав Гуцанов. Той добави, че преди изборите на 4 април БСП-Варна е подала писмен сигнал във Варненската полиция с съответни данни за покупка на гласове, само че и до в този момент не са подхванати никакви дейности.

" Интересите на една партия стоят зад неналичието на Интермодален терминал във Варна ", сподели още Борислав Гуцанов, съгласно който: " Има подготвен план, само че нищо не се прави. Аз допускам, че това е обвързвано с партия, която директно се намеси в покупката на Топлоелектрическа централа " Варна ".

" Варненската листа на Българска социалистическа партия за идните предварителни избори е актуализирана над 20 %. Очаквам по-добри резултати освен на локално, само че и на национално равнище ", сподели още водачът на БСП-Варна.

Гуцанов разяснява и митингите във връзка идното срутване на Дом " Младост ". " Приватизацията му беше осъществена по времето на сините деятели на Иван Костов, а в този момент точно те развяват най-големите плакати. Нека стане ясно кой и по какъв начин е разрешил това да се случи. Ние поддържаме този митинг и ще спомагаме, с каквото можем, само че за жалост е мъчно да се върнат нещата обратно. Законите би трябвало да се съблюдават ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР