БСП са готови с мотивите за вота на недоверие към

...
БСП са готови с мотивите за вота на недоверие към
Коментари Харесай

БСП са готови с мотивите по вота, внасят го след седмица

БСП са подготвени с претекстовете за вота на съмнение към държавното управление за опазването на здравето, само че ще го внесат най-вероятно идващия понеделник. Това заяви на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя изясни, че на съвещание на Изпълнителното бюро и на управлението на парламентарната група са решили за първи път да подходят по друг метод - не да внесат вота в Народното събрание и да стартират парламентарни съвещания с другите партии, а да създадат извънпарламентарни съвещания. За тази седмица имат планувани срещи с представители на пациентски организации, Националното съдружие на общинските лечебни заведения, Българският лекарски съюз, общопрактикуващи лекари.

Ще представим нашата опция на здравна промяна, ще обсъдим претекстовете за вота и едвам по-късно ще го внесем в Народното събрание и това най-вероятно ще бъде другия понеделник, разяснява Нинова.

Относно убийството на журналистката Виктория Маринова от Българска социалистическа партия разясниха, че сякаш реакциите на международните медии са ни посочили какъв брой тежко е закононарушението, което е осъществено в Русе.

Дълги години България не е била обект на такова внимание в интернационалната преса, разяснява секретарят на парламентарната група Кристиан Вигенин. По думите му 111-тото място на България по независимост на медиите е било доказано. " Не би трябвало да бъдем безразлични " - това е нашият зов, уточни той.

Елена Йончева разяснява, че това е третото премахване на проверяващ публицист в Европа след Малта и Словакия.
Не одобряваме, че Българска социалистическа партия политизира случая с убийството на Виктория Маринова, разяснява и Корнелия Нинова. По думите й няма нищо по обикновено от това да излезеш с позиция при такова тежко закононарушение против български жител. Напротив, мълчанието в такива случаи би било укоримо и непростимо, добави тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР