БСП призовава премиера и правителството да направят внимателен преглед в

...
БСП призовава премиера и правителството да направят внимателен преглед в
Коментари Харесай

БСП призова кабинета да нормализира отношенията ни с Русия

БСП приканва премиера и държавното управление да създадат деликатен обзор в връзките сред България и Русия и да се опитат да ги възстановяват. От левицата разясниха днешното решение на съветското Министерство на външните работи да разгласи за личност нон грата чиновник на посолството ни в Москва.
Лошо е, когато се стигне до сходно изпъждане на дипломати. Вярно е, че това е общоприета дипломатическа процедура, която постоянно се ползва. Реципрочно страната, чиито посланик е изпъден, прави същото. Самият факт, че се стига до сходни връзки сред двете страни, значи, че има проблем. Смятам, че и отговорът на министър-председателя през вчерашния ден не беше задоволително обмислен и явен във връзка с строителството на " Турски поток ", разяснява в коридорите на Народното събрание зам.-председателят на Народно събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Криситан Вигенин.
Той насочи апел към премиера и държавното управление от името на Българска социалистическа партия.
Призоваваме министър-председателя и държавното управление като цяло да създадат деликатен обзор на обстановката в връзките сред България и Русия сега и да се опитат да ги възстановяват и да видят къде са допирните точки и взаимноизгодните стъпки, които могат да бъдат направени, а не да се задълбават в посока усилване на напрежението и спор сред двете страни, добави Вигенин.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР