БСП прекратява разговорите с ГЕРБ за първи мандат. Нито за

...
БСП прекратява разговорите с ГЕРБ за първи мандат. Нито за
Коментари Харесай

Нинова: БСП прекратява разговорите с ГЕРБ за кабинет

БСП приключва диалозите с ГЕРБ за първи мандат. Нито за присъединяване, нито за поддръжка. Това съобщи водачът на партията Корнелия Нинова след съвещание на Изпълнителното бюро на партията.

Смятаме, че ГЕРБ сбъркаха концепцията за сформиране на държавно управление в този сложен миг. Винаги сме мислили, че би трябвало да дадем всичко от себе си, с цел да има устойчиво държавно управление и да дадем сигерност на хората. Но Борисов излезе с партиен претендент, който има своя стратегия, разяснява Нинова. И подсети, че упованията й са били за среща сред всички и извеждане на 5 национални и напартийни целта, след което да се излъчи експертно държавно управление.

Отидохме на срещата през днешния ден доброжелателно, само че какво чухме, попита Нинова.

Тя подсети, че са желали бюджет към 4,5% недостиг, с цел да има пари за подкрепяне на хората и за обществени заплащания. Беше ни дадено за бюджета, само че забелязахме след срещата с Има Такъв Народ е направена поръчка, че недостиг под 3% е вероятен. Борисов работи на правилото, че който каквото желае - му го дава. Това е извънредно несериозно, по този начин не може да се прави държавно управление и не може да се ръководи страна, отсече лидерката на Българска социалистическа партия.

На нашето искане да не се изнасят оръжия за Украйна, Българска социалистическа партия изрично е срещу, ние сме за дипломация и мир, само че ни беше отговорено, че всяка партия може да си остане друга в Народното събрание, само че държавното управление ще прави каквото си желае. Но това държавно управление на чия партия е. Абсолютно задкулисие - вие ни дайте гласове да мине държавното управление, по-късно си оставайте разнообразни, само че то ще си прави каквото си желае. Ние аварийна гума, авариен пръст на бутоните няма да бъдем, тъй като сме Българска социалистическа партия - партия с идеология, безапелационна бе Нинова.

Попитахме ги имат ли желание да прегазят конституцията и да одобряват решение на Народното събрание за ратификацията на Истанбулската спогодба. Габриел ни отговори, че някои от евродепутатите са я подкрепили - още един опит за завоалиране и машинация, добави Нинова.

Тя описа, че са изгледали всички срещи през днешния ден деликатно, преди да се събере Изпълнителното бюро, написа " 24 часа ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР