БСП поиска премиерът Бойко Борисов да се яви в парламента

...
БСП поиска премиерът Бойко Борисов да се яви в парламента
Коментари Харесай

БСП иска Борисов да обясни за привикването на посланик Коцев

БСП изиска министър председателят Бойко Борисов да се яви в Народното събрание и да даде пояснения за решението си да извика за съвещания българския дипломат в Русия Бойко Коцев. Вчера стана ясно, че министър-председателят е взел тази дипломатическа мярка.

Вчера министър председателят е провел диалог с Коцев, с цел да обсъдят случая " Скрипал ", реакциите на Русия и Европейския съюз и да го извика за съвещания в България.

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев разяснява сбито тематиката. " Такива похищения (отравянето на Скрипал и щерка му Юлия - бел. ред.) са удар и върху върховенството на закона в дадените страни и демонстрират, че с такива способи в 21 век не би трябвало изобщо да се разрешава да се работи. България е солидарна. Ние извикахме нашия дипломат за съвещания. Важното е в действителност да покажем и взаимност, само че е значимо и да запазим естествени двустранните връзки с Русия ", сподели Радев.

От опозицията обаче не одобриха по този начин умерено тематиката. Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия заяви, че социалистите упорстват Борисов да се яви в Народното събрание и да даде пояснения. " Наистина сме обезпокоени от разрастващата се дипломатическа рецесия, която прилича една друга обстановка - интервалът на студената война. Това е мотив всяка политическа мощ в България деликатно да се замисли какво се случва в действителност. На второ място не сме задоволени от непоследователната позиция на българското държавно управление, тъй като в последните дни станахме очевидци на разнопосочни дейности на външния министър, на министър-председателя. А това в такава обстановка основава опасности и за страната. Когато се заеме една позиция, тя би трябвало да се отстоява ", сподели Кристиян Вигенин.

Коалиционните сътрудници в ръководството – Обединените патриоти, пък желаеха Коалиционен съвет, с цел да бъде разисквана тематиката. Въпреки това водачът на " Атака " Волен Сидеров поддържа дейностите на държавното управление.

" До момента ние водим уравновесена политика, за което приветствам министър-председателя. Не ме интересува кой какво ще каже - че го лаская или не, само че това е вярната политика. В този случай България би трябвало точно, на аптекарски везни да поддържа салдото в връзките. Не би трябвало да се бърза с внезапни придвижвания, не би трябвало да се вършат дипломатически ходове, отзоваване на посланици и прочие - това никога. Аз знам, че има напън от вън, само че нашият претекст да не вършим внезапни придвижвания би трябвало да бъде, че този случай не е обяснен до дъно, няма съответни, ясни, твърди доказателства за ролята на Русия в него и в тази връзка и по този мотив ние не сме длъжни да вършим внезапни ходове ", сподели Сидеров. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР