БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов заради чумата по

...
БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов заради чумата по
Коментари Харесай

Няма да изслушват Борисов за избитите животни в Странджа, БСП с критики

БСП изиска чуване на премиера Бойко Борисов поради чумата по дребните преживни животни в Странджа през лятото на 2018 година
Соцлидерката Корнелия Нинова укори държавното управление, че животните са били умъртвени неоснователно и още веднъж напомни, че левицата е упорствала, че такова заболяване няма.

През юни 2018 година държавното управление разгласи огнище по дребни преживни животни в 6 обитаеми места в областите Ямбол и Бургас. Бяха убити и умъртвени десетки хиляди животни. Беше премахнат поминъкът на стотици фамилии. Вече е обезлюден регионът “, посочи водачът на Българска социалистическа партия.
Тя напомни, че предишния петък в отговор на декларацията на Българска социалистическа партия министърът на земеделието Десислава Танева й е дала отговор, че министър председателят е взел ограничения като е сменил министъра на земеделието, на вътрешните работи и шефа на БАБХ и с това отговорността е понесена.
„ Не, уважаеми народни представители, тъй като на 17 юни 2020 година Върховен административен съд се произнесе с дефинитивно решение “, сподели Нинова. Тя напомни, че решението на съда открива, че няма чума.
" Днес тук този, който би трябвало да дава отговор на нашите питания е министър-председателят. На модела закононарушение, промяна на министъра и продължение както досега, би трябвало да се постави край ", настоя Нинова.
" Поискала съм стенограмите от диалозите на председателския съвет. Тогава по това време водихме доста дълги диалози. Искам тези стенограми да бъдат оповестени, в случай че министър-председателят не пристигна в четвъртък на чуване. От нашата парламентарна група не желаеме нищо друго с изключение на две неща – истината и да има правдивост “, добави Нинова.
Шефката на земеделската комисия Мария Белова пък отвърна, че е безумно да се желае чуване на премиера за анулация на административен акт и за решение на Върховен административен съд.

" Моля ви не допускайте такива безумни претенции, в които да желаеме чуване на министър-председателя за анулацията на даден административен акт и за решение на Върховен административен съд.
Предполагам, че осъзнавате, че в случай че това предложение на сътрудниците беше подкрепено, щяхме да сме изправени пред обстановката те да желаят чуване на премиера за всички отхвърлени административни актове, ние от ГЕРБ ще желаеме за всички доказани административни актове.
Това значи, че министър-председателят на страната ще стои през целия ден в пленарна зала и ще го изслушваме за отхвърлените и доказаните административни актове от самостоятелната правосъдна система ", аргументира се Белова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР